Hoppa till huvudinnehåll

Teddy Nordling och resten av staben kritade på förlängning – ett lätt beslut: "Att det finns framförhållning för oss och framtidsutsikter är väldigt viktigt"

Teddy Nordling.
Nordling fortsätter som chefstränare för Sjundeå IF. Teddy Nordling. Bild: Yle/Janne Karinkanta Teddy Nordling,handboll,Sjundeå if (Handboll)

Sjundeå IF:s herrlag har kommit överens om en fortsättning för hela tränarstaben. Teddy Nordling fortsätter alltså som chefstränare medan också Marcus Sjöstedt och Ville Schoultz hålls kvar i staben. Nordling som skrev på för 1+1 med klubben gjorde ett lätt beslut och hyllar Sjundeås vilja att satsa på framtiden.

"Dagens bästa nyhet" skrev Sjundeå IF på sitt Facebookkonto i går kväll.

Det efter att de suttit ner med tränarstaben och kommit överens om fortsättningen redan innan den här säsongen är slut.

Teddy Nordling har skrivit på för ytterligare 1+1 med FM-ligalaget. Inget svårt beslut berättar Nordling för Yle Sporten på onsdagen per telefon.

– Att det finns en framförhållning för oss och framtidsutsikter inom föreningen tycker jag är väldigt viktigt. Det har Sjundeå IF visat att de gör, och att de har ett mål med verksamheten. Därför är det också roligt att vara med.

– Vi får resurser att jobba med och har lite möjligheter, därför tycker jag det var ett lätt beslut att ta.

Teddy Nordling.
Nordling får fortsätta jobba med Ville Schoultz och Marcus Sjöstedt. Teddy Nordling. Bild: Handbollförbundet/Newspix/Matti Matikainen Teddy Nordling

Utöver Nordling fortsätter också Marcus Sjöstedt och Ville Schoultz nästa säsong.

– Det är bra att det finns kompetens på olika områden och vi fungerar bra som ett team. Det är en förutsättning enligt mig att man har ett bra team bakom sig som man kan bolla frågor med.

"Jag vill fortfarande ha förstärkning"

Nordling hoppas att också så många spelare som möjligt fortsätter i klubben. Spelarläget för nästa säsong är ändå så här mitt under säsongen ännu oklart.

– Föreningen har börjat förhandla med spelarna. Hur det går är alltid lite ovisst. Förhoppningsvis ska det börja hända saker så fort som möjligt så att vi får ihop gruppen till nästa år.

– Vi börjar med de egna spelarna och så får man se om man behöver komplettera ifall det blir bortfall.

Skulle du vilja se förstärkningar också utifrån till nästa säsong?

– Jag vill fortfarande ha förstärkning. Framför allt få spetskompetens till laget. Vilken position det handlar om vill jag inte gå in på i nuläget.

– Man vill alltid ha bra spelare och har man bra spelare så föds det konkurrens på träningarna och spelarna får jobba för sin spelplats. Det ger alltid bättre resultat i slutändan. Därför vill man alltid ha bra spelare i sin trupp, det utvecklar alla.

Ska man vara riktigt ärlig så ligger nog Dicken, BK-46 och Cocks steget före... Vi har en längre väg att vandra
Teddy Nordling följer med matchen med händerna i fickorna.
Nordling hoppas att SIF kan förstärka med spetskompetens till nästa säsong. Teddy Nordling följer med matchen med händerna i fickorna. Bild: Patric Westerlund / Yle handboll,handbollstränare,Västnyland,Hangö,Sjundeå if (Handboll),Sjundeå,Teddy Nordling

De tre första lagen är steget före

Sjundeå IF avslutar grundserien i kväll med hemmamatch mot Cocks. En viktig match – för självförtroendet.

– Förhoppningsvis kommer vi att kunna spela avslappnat eftersom vi ändå slutar fyra och Cocks slutar trea, så inga positioner står på spel.

– Gör vi en bra insats så får man kanske upp självförtroendet och känner att man kan vara med i matchen mot de stora lagen också.

Nordling erkänner ändå att de tre topplagen ligger på en annan nivå.

– Ska man vara riktigt ärlig så ligger ju nog Dicken, BK-46 och Cocks steget före. De har bra verksamhet och de har duktiga spelare. Vi som fjärde lag har en lite längre väg att vandra.

– Men det betyder ju inte att det inte skulle kunna ske något på vägen, och även ske ganska snabbt. Men de känns väldigt stabila. Det är tuffa bataljer mot dem och svårt att utmana dem, men chansen finns alltid.

Läs också