Hoppa till huvudinnehåll

Världsmästaren Daniel Ståhl tävlar i Kuortane – extra ring byggs i hopp om långa kast

Daniel Ståhl kastar diskus.
Daniel Ståhl jagar långa kast i Kuortane. Daniel Ståhl kastar diskus. Daniel Ståhl,friidrott,diskus

Midsommartävlingen i Kuortane får stjärnglans. Diskusvärldsmästaren Daniel Ståhl gör en mellanlandning och tävlar i Södra Österbotten. Jag är ivrig över att få tävla i Finland igen, säger Ståhl.

Daniel Ståhl har varit en av de bästa diskuskastarna under de senaste åren. Förras sommaren kastade han det nya svenska rekordet 71,86 och i Doha fick han sitt efterlängtade mästerskapsguld då han vann VM.

Den här sommaren bjuder på både OS och EM för Ståhl och som en del i uppladdningen gör han minst en tävling i Finland. Det är nu klart att Ståhl kommer att tävla i Kuortane den 21 juni.

– Jag är ivrig över att få tävla i Finland igen. Jag hoppas att alla mina finländska vänner kommer till Kuortane för att heja på mig, säger Ståhl i ett pressmeddelande.

För att Ståhl ska kunna kasta långt kommer arrangören att bygga en extra kastring till tävlingen.

– När förhandlingarna började fick vi genast frågan om det finns en ring i båda ändorna så att kastriktningen kan ändras beroende på vinden.

– Vi diskuterade med arrangören och kom överens om att en ring byggs i den andra ändan av arenan, säger Tero Heiska som ansvar för bokningen av idrottare.

Arrangören jobbar nu för att få ihop ett starkt startfält till diskustävlingen. Bland annat riktar man blickarna mot Estland, Norge och Sverige.

– Naturligtvis vill vi också ha de bästa inhemska kastarna, säger Heiska.

Läs också