Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit besegrade Jekaterinburg – Ahti Oksanen dubbel målskytt

Ishockeylaget Jokerit besegrade Avtomobilist Jekaterinburg med 4–3 i bortarinken. Ahti Oksanen blev segerarkitekt med sina två fullträffar. Med fem matcher kvar av grundserien är Jokerit trea i den västra konferensen.

Helsingforsklubben Jokerit stärkte sina aktier i kampen om framskjutna slutplaceringar i grundserien genom att i torsdagens bortamatch besegra Avtomobilist Jekaterinburg med 4–3.

Ahti Oksanen, som slog igenom i FM-ligaklubben SaiPa säsongen 2017–2018, blev matchvinnare med två nästan identiska mål – han sjätte och sjunde – med Marko Anttila som framspelare. I målskyttet lyckades också Veli-Matti Savinainen (tionde målet för säsongen) samt Brian O'Neill (19:e målet för säsongen).

"Slutspelsanda"

Jokerits chefstränare Lauri Marjamäki var nöjd med sina adepters tag på isen, även om spelet också kunde ha varit bättre.

– Matchen hade högt tempo och jag tycker att vi spelade ganska bra. I början hade bägge lagen sina chanser, men vi spelade bra med pucken och lyckades släcka deras största iver.

– Andra perioden var bra ända till 2–0-målet, men sedan tappade vi lite greppet och tog för många utvisningar. Vi lekte lite med segern i det skedet, säger Marjamäki på Jokerits webbplats.

– I tredje perioden spelade vi moget i ledning i 19 minuter och 42 sekunder. Vi behövde en sådan här match i slutspelsanda. Än en gång lyfte laget sin nivå, säger Marjamäki.

Med "19 minuter och 42 sekunder" syftar Marjamäki på det faktum att Jokerit ledde med 4–1 ännu vid tiden 59:41. Men vid 59:42 reducerade Jekaterinburg och 17 sekunder senare – i matchens sista sekund – reducerade hemmalaget ytterligare matchen till slutresultatet 3–4.

En knapp men ack så välbehövlig seger för Jokerit.

Segern var Jokerits tredje raka. I sin följande match på lördag möter Jokerit Metallurg Magnitogorsk i hemmarinken i Böle.

Hoppa över Twitterpostning

Videomaterial: Viasat.

Läs också