Hoppa till huvudinnehåll

Oidentifierad kropp hittad i vattnet i Pernå – kan vara den försvunna estniska fiskaren

Flera människor står inne i en förarhytt i en båt. De tittar på en datorskärm. En man pekar mot skärmen.
I höstas letade Valkom FBK efter den försvunna estniska fiskaren, som nu kan ha hittats. Flera människor står inne i en förarhytt i en båt. De tittar på en datorskärm. En man pekar mot skärmen. Bild: Valkom FBK/Arto Henriksson frivilliga brandkårer,räddningsarbete,brand- och räddningsarbete,Valkom FBK

Kroppen hittades 14-tiden på onsdagen den 12 februari. Dottern till den försvunna estniska fiskaren tror att den kan vara hennes pappas, enligt tidningen Loviisan Sanomat.

En fiskare hittade kroppen flytandes i vattnet vid Pernå kyrkoby badstrand i Lovisa. Polisen meddelar att den hittades cirka 50 meter från stranden.

Polisinrättningen i Östra Nyland har inlett åtgärder för att identifiera kroppen och utreda dödsorsaken. Inget brott misstänks i samband med fallet.

Den estniska fiskaren konstaterades försvunnen den 20 september 2019, när ett ögonvittne lade märke till en tom roddbåt som flöt omkring söder om Högholmen i Pernåviken.

Sjöbevakningen och gränsbevakningen letade efter mannen efter det här. Frivilliga letade också i flera veckor efter att myndigheterna lagt ner sökarbetet.

Tidningen Loviisan Sanomat var först med nyheten.