Hoppa till huvudinnehåll

Bloomberg: Kone villig att betala mer för Thyssenkrupp

Thyssenkrupps kontor och logo i blått.
Thyssenkrupp uppgav på torsdag att bolagets justerade rörelseresultat försämrades under det första kvartalet och att bolagets skuldsituation har försvårats. Thyssenkrupps kontor och logo i blått. Bild: Friedemann Vogel / EPA ThyssenKrupp,Kone

Hissbolaget Kone har höjt sitt bud på Thyssenkrupps hissverksamhet, rapporterar nyhetssajten Bloomberg.

Kone lade ett icke-bindande bud i slutet av januari och enligt Bloombergs källor ska Kone tillsammans med CVC Capital Partners ha erbjudit Thyssenkrupp kring 17 miljarder euro för bolagets hissverksamhet.

Nu rapporterar Bloomberg att summan är över 17 miljarder euro.

Parterna kommenterar inte

Thyssenkrupp ville inte bekräfta uppgifterna för Yle på fredagskvällen.

– Vi kommenterar inte processen. Beslutet fattas före slutet av februari, som vi har uppgett under bolagsstämman tidigare i januari och den här veckan efter att vi publicerat resultatet för första kvartalet, sade Thyssenkrupps kommunikationschef Peter Sauer till Yle Uutiset.

Inte heller Kone har kommenterat uppgifterna.

Thyssenkrupps beslut dröjer

Tre konsortium bestående av investeringsbolag tävlar med Kone. De har alla erbjudit 16 miljarder för Thyssenkrupps hissverksamhet.

Thyssenkrupps styrelse har under de senaste dagarna väntats fatta beslut om affären. Enligt Bloomberg har beslutet dröjt eftersom styrelsemedlemmarna överväger olika alternativ och kämpar för sina favoriter.

Funderingarna gäller främst oro för hur myndigheterna ser på det hela.

Ifall Thyssenkrupp väljer Kone som köpare kan det hända att myndigheterna utreder köpet i månader och de kan till och med stoppa affären på grund av konkurrensskäl, skriver Bloomberg.

Om affären blir av är det en av de största genom tiderna i Finland.

Källor: STT, Bloomberg