Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Damernas VM-sprint har rekordmånga guldkandidater – kan Kaisa Mäkäräinen klämma sig in i medaljstriden?

I dag fortsätter skidskytte-VM med damernas sprint. Ett tiotal damer kämpar om segern och lika många till om pallplaceringar. Kaisa Mäkäräinen behöver stabilt skytte. Lyckas hon med det är VM-medalj mycket nära.

Medaljkandidaterna

Guld
Tiril Eckhoff nådde en helt ny nivå veckorna före VM med sex segrar på raken. I Pokljuka drabbades hon av en förkylning och åkte hem. Hennes skytte har varit säkert och dessutom har hon varit snabbaste dam i spåret. Om hon har lyckats hålla ihop paketet under tävlingspausen så är hon svårslagen.

Silver
Hanna Öberg är en säker skytt som speciellt i tävlingar med fyra skjutstationer är som bäst. Men farten räcker till för att kämpa om pallplaceringar även i sprint. OS- och VM-guldet i distans kan nu få sällskap av en sprintmedalj.

Brons
Denise Herrmann är rysligt farlig då hon lyckas i skyttet. Herrmann håller nästan samma fart i spåret som Eckhoff. Även med en bom är Herrman med och kämpar om medaljer, vid prickfritt skytte till och med om segern.

Svart häst
Kaisa Mäkäräinen har alla chanser att klättra upp på prispallen. Trots att säsongen hittills bara gett en seger så har hon kapacitet till att ta en medalj.

Mäkäräinen, som den här gången får slå ur underläge, saknar en seger från Anterselva men har tagit åtta pallplaceringar på orten i världscupsammanhang. Är det här Mäkäräinens dag?

De övriga finländarna i sprinten är Mari Eder och Suvi Minkkinen. Eder har chans till en placering bland de tio främsta, medan Minkkinen fajtas om att ta sig vidare till söndagens jaktstart.

Damer sprint kl. 15.30 TV2 och Arenan