Hoppa till huvudinnehåll

Livsfarligt agerande i NHL-rinken – Edmontons spelare sparkade motståndare i bröstet med skridskon: "Jag frågade vad som är fel med honom"

Zack Kassian ser arg ut.
Zack Kassian har varit avstängd en gång den här säsongen. Nu riskerar han ett nytt straff. Zack Kassian ser arg ut. Bild: All Over Press Zack Kassian

Här är situationen som det pratas mest om i NHL just nu. Edmontons Zack Kassian riktade en spark mot en motståndare och riskerar en avstängning. "Jag försökte bara ta mig loss", försvarar sig Kassian med.

I nattens NHL-möte mellan Tampa Bay Lightning och Edmonton Oilers tog Tampa Bay en till seger.

Lightnings dunderform blev ändå inte det stora samtalsämnet i matchen. I stället var det Zack Kassians fula tilltag i början av matchen som fick känslorna att svalla.

Kassian, hans lagkamrat Josh Archibald och Tampa Bays Erik Cernak hamnade i en liten hög på isen vid ena sargen. Cernak höll kvar sina två motståndare på isen ett tag – och då svarade Kassian med att rikta en spark mot Cernak med skridskoskenan.

Kassian har avtjänat en kortare avstängning tidigare under säsongen och riskerar ett nytt straff nu.

– Han sparkade mig rakt i bröstet. Som tur träffade det inte högre upp. Jag uppfattade direkt att han sparkade. Han var väl lite arg och jag frågade vad som är fel med honom. Det där ska man inte göra på isen. Han svarade inte, säger Cernak enligt Sportsnet.

Se hela situationen här!

"Höll fast mitt ben"

Kassian undgick en utvisning i matchen i och med att domarna missade situationen. I efterhand riskerar Edmontons spelare att få en avstängning.

Kassian kommenterade också händelsen. Hans syn på saken är något annorlunda. Han tyckte att Cernak med flit försökte hålla kvar sina motståndare på isen.

– Det kändes som vi låg där en evighet. Han höll fast mitt ben och jag reagerade bara. Jag försökte bara ta mig loss, säger han.

– Om jag skulle ha sparkat honom hårt tror jag att han hade flugit bakåt eller så hade jag fått en utvisning.

Att rikta en spark mot en annan spelare anses vara farligt. Skaderisken är stor och konsekvenserna kan bli oerhörda om skridskon skulle träffa på fel ställe.

– Jag försökte bara dra upp benet och spela igen. Jag visste inte ens var pucken var, säger Kassian.

Den här typen av situationer är väldigt sällsynta i NHL. Enligt Ilta-Sanomat fick Chris Simon en avstängning på trettio matcher efter att ha riktat en spark mot Jarkko Ruutu. Även Chris Pronger har bestraffats för en sådan här förseelse.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport