Hoppa till huvudinnehåll

Stina Nilsson ger upp säsongen – revbensskada stoppar svenskan: "Finns inget att stressa för"

Stina Nilsson i målområdet.
Stina Nilsson tävlar inte mer denna säsong. Stina Nilsson i målområdet. Bild: imago images/Geisser/ All Over Press Stina Nilsson

En skada i revbenen från i somras har stört hela Stina Nilssons säsong. Och redan nu är säsongen slut för svenskans del, bekräftar hon för SVT. "Jag vill inte riskera nästa säsong", säger Nilsson.

Redan i somras fick Stina Nilsson en spricka i sitt revben. Skadan störde hennes försäsong, men svenskan var redo då världscupsäsongen körde igång.

Men helt frisk blev den svenska skidstjärnan aldrig.

Hon fick nämligen avbryta årets Tour de Ski redan efter den första deltävlingen, efter att ha ådragit sig en stressfraktur i ett revben.

Då stod det klart att Nilsson skulle vara borta i flera veckor – i dag avslöjade hon för SVT att hon missar resten av säsongen.

– Allt går som det ska i rehabiliteringen men jag behöver ge er det tråkiga beskedet att jag inte kommer tävla mer i världscupen i år, säger Nilsson.

26-åringen upplever att det är bättre att i lugn och ro blicka mot nästa säsong.

– Jag känner att det inte finns något att stressa för. Jag använder inte stavar ännu i träning och jag vill inte riskera nästa säsong.

Det svenska damlandslagets tränare Stefan Thomson tycker att Nilsson gjort ett klokt beslut.

– Det gäller hela tiden att väga för och emot och inte chansa. Det är trots allt en mästerskapsfri säsong. Så man ska se till att man göra saker på rätt sätt och får en bra rehab till det som väntar. På lång sikt är det här det kloka att göra, säger Thomson till Expressen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport