Hoppa till huvudinnehåll

Armand Duplantis gjorde det igen – förbättrade sitt eget världsrekord i Glasgow

En glad Armand Duplantis lyfts upp med en bukett i handen.
Armand Duplantis. En glad Armand Duplantis lyfts upp med en bukett i handen. Bild: imago images/Chai v.d. Laage/ All Over Press Armand Duplantis

Armand "Mondo" Duplantis är i galet bra form. Knappt en vecka efter sitt monsterresultat i Polen förbättrade han sitt eget världsrekord. Duplantis klarade 618 vid en tävling i Glasgow i dag – med klar marginal.

20-åriga Armand Duplantis är friidrottsvärldens klarast lysande stjärna just nu.

För en knapp vecka sedan nådde han högre än någon annan stavhoppare någonsin gjort då han gjorde nytt världsrekord i form av höjden 617 i Polen.

Men svenskens världsrekord hann inte bli särskilt gammalt. I dag förbättrade han nämligen noteringen.

Duplantis klarade höjden 618 i dag vid grand prix-tävlingar i Glasgow. Svensken seglade över höjden med klar marginal.

– Som när man tar ut mellanmjölken ur kylen, vardagsmat, säger experten Peter Häggström i svenska Kanal 9:s sändning.

– Det är det knäppaste jag sett på en friidrottsbana, det absolut värsta.

Duplantis seger i tävlingen var klar redan efter att världsmästaren Sam Kendricks rivit ut sig på 5,84. Därefter flög Duplantis först över 600 på första försöket, för att sedan fixa nytt världsrekord direkt på första försöket.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är galet. Det är svårt förklara vad som händer jag bara hoppar bra, säger Armand Duplantis till SVT Sport.

– Det första tillfället var lite mer överraskande för då hade jag aldrig gjort det. Den här gången var det inte lika stor överraskning. Jag gjorde en bra tävling i dag, men det var en liknande prestation som förra veckan. Men det är fortfarande ett nytt världsrekord, och det är galet.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också