Hoppa till huvudinnehåll

"De måste ha studerat kemi tillsammans" – Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen bjöd på hockeygodis då de spelade fram Andrej Svetjnikov

Sebastian Aho och Andrej Svetjnikov firar.
Sebastian Aho och Andrej Svetjnikov firar. Sebastian Aho och Andrej Svetjnikov firar. Bild: Greg Thompson/Icon Sportswire/AOP Sebastian Aho,Andrej Svetjnikov

I ishockeyligan NHL tog Carolina två viktiga poäng då laget besegrade New Jersey med 5–2. Sebastian Aho i Carolina fortsätter att producera och gjorde poäng för åttonde matchen i rad. Carolina har nu bara två poäng upp till slutspelsplats i öst.

Carolina är ett av 6–7 lag som verkar göra upp om de fyra sista slutspelsplatserna i öst. Hemma mot New Jersey var förväntningarna två poäng och så blev det. Carolinas segersiffror skrevs 5–2.

– Bättre, men inte utmärkt, löd Carolinatränaren Rod Brind'Amours analys av lagets insats på NHL:s webbplats.

Sebastian Aho förlängde sin poängsvit till åtta matcher då han tillsammans med Teuvo Teräväinen snyggt spelade fram till Andrej Svetjnikovs 3–1-mål. Se målet på NHL:s webbplats.

Hoppa över Twitterpostning

För andra matchen i rad spelade Svetjnikov, Aho och Teräväinen i Carolinas förstakedja.

– De måste ha studerat kemi tillsammans, drog NHL till med på sitt Twitterkonto i ett försök att skoja till det.

Aho har noterats för 7 + 5 = 12 poäng i sina åtta senaste matcher. Det är ändå Teräväinen som toppar lagets poängliga.

SpelarePoäng
1. Teuvo Teräväinen57. 12 + 43 = 55
2. Sebastian Aho57. 31 + 22 = 53
3. Andrej Svetjnikov57. 23 + 30 = 53
4. Dougie Hamilton47. 14 + 26 = 40
5. Martin Necas53. 15 + 16 = 31

Carolinas saldo är 69 poäng på 57 matcher och laget har två poäng upp till både Philadelphia och Columbus på 69 poäng som bemannar de två wild card-platserna.

Sevärt mål av Kyle Connor

Winnipeg var ute efter sin fjärde raka seger i matchen mot San Jose. En tvåpoängare hade tagit laget upp på slutspelsplats.

Kyle Connor i Winnipeg kvitterade till 1–1 med ett snyggt mål då han från nära håll skickligt petade upp pucken i nättaket.

Hoppa över Twitterpostning

Minuten senare gav Blake Wheeler Winnipeg ledningen och det stod 2–1 i den andra periodpausen. Winnipeg hade vunnit sina samtliga 19 matcher som laget lett i den andra periodpausen. Det hela såg alltså lovande ut.

San Jose vände ändå på steken på endast 1:29 i den tredje perioden. Först kvitterade Melker Karlsson och strax därefter gav Timo Meier gästerna ledningen med 3–2.

San Jose vann matchen med just 3–2 och efter matchen prisade segertränaren Bob Boughner sin målvakt Aaron Dell.

– Vi behövde en bra prestation av Dell och han var, med marginal, vår bästa spelare i kväll. De hade en hel hög chanser, speciellt i den första perioden, sa han på NHL:s webbsajt.

Winnipegs Patrik Laine fick spela i nästan 24 minuter men blev utan poäng. Sami Niku i Winnipeg och Antti Suomela i San Jose fick inte plats i laguppställningen.

Nyförvärvet Jason Zucker levererade

Jason Zucker, som nyligen ingick i en spelaraffär då han flyttade från Minnesota till Pittsburgh, glänste i matchen mot Montreal. Nyförvärvet stod för Pittsburghs 2–0- och 3–1-mål i matchen som Pittsburgh vann med 4–1.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

I intervjuzonen var han ödmjuk.

– För mig handlar det bara om att vinna, sa Zucker enligt NHL:s webbplats.

Pittsburgh verkar vilja ge Washington en match om segern i Metropolitandivisionen. Ettan Washington har 79 poäng på 57 matcher, tvåan Pittsburgh 76 poäng på 56 matcher.

Vem placerar sig bättre?

Montreals saldo är 61 poäng på 60 matcher, då 68 poäng i nuläget krävs för en plats bland de åtta bästa.

– Vi vill fortsätta försöka. Jag vet att våra chanser blir mindre för varje förlust. Sist och slutligen är det ganska enkelt: vi måste få till en riktigt bra segersvit för att vi ska komma med i racet, sa Montrealtränaren Claude Julien.

New York Rangers närmar sig

Columbus sitter på den sista wild card-slutspelsplatsen i öst men laget har inte fått till det på sistone. 1–3-hemmaförlusten mot New York Rangers var lagets fjärde raka förlust.

Chris Kreider avgjorde med sitt 2–1-mål med 3:11 kvar och Ryan Strome punkterade matchen med sitt 3–1-mål i tom bur.

För så gott som uträknade New York Rangers finns det igen slutspelsförhoppningar. Laget vann sin fjärde match i rad. Rangers har 64 poäng på 57 matcher, medan Columbus på sista slutspelsplats har 71 poäng på 59 matcher.

Resultat:

Winnipeg – San Jose 2–3
WPG: Patrik Laine 0 + 0 = 0, -1, 23:39

Pittsburgh – Montreal 4–1
PIT: Juuso Riikola 0 + 0 = 0, +1, 11:51
MTL: Joel Armia 0 + 0 = 0, -1, 16:24
MTL: Artturi Lehkonen 0 + 0 = 0, +/- 0, 13:44

Columbus – NY Rangers 1–3
CBJ: Markus Nutivaara 0 + 0 = 0, +/- 0, 18:20
NYR: Kaapo Kakko 0 + 0 = 0, -1, 11:50

Carolina – New Jersey 5–2
CAR: Sebastian Aho 0 + 1 = 1, +1, 18:41
CAR: Teuvo Teräväinen 0 + 1 = 1, +1, 19:10
CAR: Erik Haula 0 + 0 = 0, +3, 17:23

Läs också

Nyligen publicerat - Sport