Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Ski Tour i Östersund – damernas jaktstart

Som man bäddar får man ligga. Finländarna rosade inte precis marknaden under gårdagen i Anterselva och Östersund. Förutsättningarna är med andra ord inte optimala inför dagens jaktstarter. Bäst till ligger Krista Pärmäkoski som var sjua i går.

Klockan 16.55: Ski Tour 2020 – damer jaktstart 10 km klassiskt

Finland: 7. Krista Pärmäkoski (+1.15), 27. Kerttu Niskanen (+1.59), 34. Laura Mononen (+2.08), 42. Anne Kyllönen (+2.23)

Kommentator: Chriso Vuojärvi

Norges damer var minst lika dominanta som de norska herrarna under öppningsdagen. Fem av åkarna i topp sex är norskor. Med Therese Johaug som överlägsen etta.

Sveriges Ebba Andersson var den enda som lyckades kila in sig mellan norskorna i täten av sammandraget. Hemmahoppet inleder jaktstarten från fjärde plats.

Krista Pärmäkoski var den enda finländska åkaren som fick godkänt för sin insats i går. Pärmäkoski ligger sjua och torde åtminstone ha goda chanser att passera fristilsspecialisten Ragnhild Haga under dagens etapp.

De övriga finländarna är långt bak i startfältet men åtminstone Kerttu Niskanen har kapacitet att klättra rejält i sammandraget då det handlar om klassisk åkning i dag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport