Hoppa till huvudinnehåll

Björneborgsunga firar sportlov i slalombacke: "Fast egentligen tycker jag inte om så där höga platser"

En pojke med brun jacka och svart hjälm hoppar med sina skidor över ett gupp i en slalombacke.
Arkivbild. Många ungdomar hade hoppats hoppa på snö på sportlovet. En pojke med brun jacka och svart hjälm hoppar med sina skidor över ett gupp i en slalombacke. Bild: Yle/Roger Källman utförsåkning,öjberget

Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Ella Lundberg och Peppi Koivisto i Björneborgs svenska samskola firar sportlov vecka 8, och de har massor med planer för sportlovet.

Aalto ska i Vörå baka tillsammans med sin mormor, Koivisto ska på ridläger med ponnyer, medan Lundberg ser fram emot att få klättra i ett evenemangscenter.

Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola.
Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola. Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola. Bild: Linus Hoffman/Yle Björneborgs svenska samskola,Ella Lundberg

Peltomaa ska träffa släktingar i Norge, där han bland annat ska åka utförsåkning.

- Jag tror att det går bra, fast jag tycker inte om så där höga platser. Det är okej, men jag vill inte göra det så ofta, säger Peltomaa.

I radioinslaget berättar ungdomarna också om för vad de vill arbeta med då de är äldre, och vad de inte vill arbeta med.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

 • Peuran polku – Renstigen

  En sydlig vildmark där du får vandra i lugn och ro.

  Du behöver inte flyga till Lappland för att uppelva vildmarkens lugn och ro. Den sydliga Peuran polku, eller Renstigen på svenska, erbjuder rusningsfri vandring med låg tröskel.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland