Hoppa till huvudinnehåll

Björneborgsunga firar sportlov i slalombacke: "Fast egentligen tycker jag inte om så där höga platser"

En pojke med brun jacka och svart hjälm hoppar med sina skidor över ett gupp i en slalombacke.
Arkivbild. Många ungdomar hade hoppats hoppa på snö på sportlovet. En pojke med brun jacka och svart hjälm hoppar med sina skidor över ett gupp i en slalombacke. Bild: Yle/Roger Källman utförsåkning,öjberget

Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Ella Lundberg och Peppi Koivisto i Björneborgs svenska samskola firar sportlov vecka 8, och de har massor med planer för sportlovet.

Aalto ska i Vörå baka tillsammans med sin mormor, Koivisto ska på ridläger med ponnyer, medan Lundberg ser fram emot att få klättra i ett evenemangscenter.

Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola.
Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola. Elmeri Peltomaa, Hilma Aalto, Peppi Koivisto och Ella Lundberg går på femman i Björneborgs svenska samskola. Bild: Linus Hoffman/Yle Björneborgs svenska samskola,Ella Lundberg

Peltomaa ska träffa släktingar i Norge, där han bland annat ska åka utförsåkning.

- Jag tror att det går bra, fast jag tycker inte om så där höga platser. Det är okej, men jag vill inte göra det så ofta, säger Peltomaa.

I radioinslaget berättar ungdomarna också om för vad de vill arbeta med då de är äldre, och vad de inte vill arbeta med.