Hoppa till huvudinnehåll

Jaro förstärker laget – lånar in rutinerad mittfältare från HIFK

Niklas Käcko.
Niklas Käckos Jaro blir ny klubbadress för Toró. Niklas Käcko. Bild: Yle / Mattias Simonsen FF Jaro,Niklas Käcko

Rafael Toró Ferreira Francisco kommer att spela för FF Jaro i division 1 den här säsongen. Den rutinerade mittfältaren tillhör HIFK men ansluter sig till Jakobstadsklubben på ett lånekontrakt. Vi får en högklassig spelare, säger Jaros vd Fredrik Haga.

I februari i fjol flyttade Toró till Finland och skrev ett kontrakt med Helsingfors IFK. Mittfältaren spelade tretton matcher för HIFK i början av grundserien men petades senare och gjorde bara en match i nedre slutserien under hösten.

Till den kommande säsongen byter 33-åringen serienivå. Toró har tränat med FF Jaro den senaste tiden och nu väljer HIFK att låna ut honom till division 1-klubben.

– Vi har lyckats få en högklassig spelare med massor av rutin till vårt unga lag och jag tror att han kommer att passa mycket bra in i truppen, säger Jaros vd Fredrik Haga på klubbens webbplats.

Innan flytten till HIFK spelade Toró i Japan på tredje högsta nivå. Han har också gjort ett hundratal ligamatcher i hemlandet Brasilien. 2009 blev han mästare med Flamengo.

– Jag vill tacka HIFK:s supportrar för den här korta och intensiva perioden. Personligen var det gångna året ett mycket unikt år för mig, säger Toró på HIFK:s webbplats.

– I och med det här lånekontraktet anser jag att vi nu har nått en lösning som båda är väldigt nöjda med och som är den bästa möjliga för både spelaren och föreningarna, säger HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK meddelar också att man har brutit kontraktet med ytterbacken Hassan Sesay.

Läs också