Hoppa till huvudinnehåll

Märklig dryckesincident på bytesbänken tvingade såväl KooKoo, Ilves som Martin Berger att be om förlåtelse till åttaårig flicka i publiken

Martin Berger.
Martin Berger. Martin Berger. Bild: Miikka Jääskeläinen/AOP Martin Berger

På fredagen möttes ligalagen KooKoo och Ilves i Tammerfors och det hettade till rejält. Nu har ligan skrivit en rapport och både Ilves och Kookoo har bett flickan om förlåtelse och gett henne fribiljetter. KooKoos turbulenta helg fick fortsättning också på lördagen.

Det hettade till för KooKoos Martin Berger ordentligt under fredagens match mot Ilves.

Enligt olika uppgifter ska Berger ha fått höra en del glåpord från Tammerforspublikens håll och sedan reagerat på det genom att skvätta sportdryck från sin dryckesflaska på publiken. En åttaårig flicka hamnade mitt i regnet, berättar hennes pappa för Ilta-Sanomat.

– Min dotter är rätt så skärrad. Men jag har pratat med henne och förhoppningsvis kan vi gå på match och då sitter vi på den övre läktaren.

Den 8-åriga flickans pappa bekräftar för tidningen att också både KooKoo och Ilves har beklagat det skedda till familjen. Ilves gav pappan och flickan fribiljetter.

Från KooKoos sida berättar man dessutom att Berger är väldigt ledsen över hur han agerade.

– De berättade att de har pratat med Berger och han har erkänt att det skedde. Han är väldigt ledsen över det skedda, säger flickans pappa till Ilta Sanomat.

– De frågade mig också om jag vill att Berger själv ringer upp men jag sa att det inte behövs. Klubben har bett om ursäkt, fortsätter han.

Inget straff för Berger

KooKoo berättar ytterligare för tidningen att de har gått igenom situationen internt samt diskuterat situationen med ligan, och saken är nu för deras del avklarad.

Jatkoaika rapporterar i sin tur att både Martin Berger och Ilves får en tillsägelse.

– Vi har inget bevismaterial på vad som egentligen har skett. Det finns inte videomaterial och ingen från personalen har sett incidenten. Därför blir det inget straff, säger Arto I. Järvelä enligt Jatkoaika och fortsätter:

– Vi har tillrättavisat Berger för sitt agerande och Ilves för brister vad gäller ordningsvakter då publiken betett sig osakligt. Publiken ska ha skrikit allt möjligt åt Berger och KooKoos bänk.

Huvudtacklingar nästa orsak för granskning

Efter lördagens match mot Lukko synas nu också en annan KooKoo-spelare.

Toni Kähkönen tacklade i den tredje perioden Lukkos Linus Nyman framför det egna målet. I dag meddelar ligan att huvudtacklingen ska granskas av den disciplinära delegationen.

Kähkönen fick inte någon utvisning för situationen i matchen.

Också Lukkos Lukas Klok bjöd på en huvudtackling under samma match som ska granskas.

Klok fick i matchen en 2+10 minuters utvisning för tilltaget.