Hoppa till huvudinnehåll

Uteserveringen på Plagens strand i Hangö kan bli dubbelt större

Anders Augustssons Beach Bar Plagen i Hangö har fått nytt strandområde med solstolar.
Anders Augustsson vill utvidga strandserveringen. Anders Augustssons Beach Bar Plagen i Hangö har fått nytt strandområde med solstolar. strandliv,By Pias

Anders Augustsson och hans företag Söderbo hoppas kunna fördubbla storleken på uteserveringen på stranden vid Plagen i Hangö.

Beach Bar Plagen har funnits sedan år 2011. Det är en sommarrestaurang som har servering en bit ut på stranden. Augustsson äger själva kiosken och arrenderar området omkring och uteserveringen.

Det senaste kontraktet för området ute på stranden upphörde i december i fjol.

Porträttbild på Anders Augustsson.
Anders Augustsson har strandbaren. Porträttbild på Anders Augustsson. Bild: Yle / Christoffer Westerlund fyrverkerier,Hangö,Västnyland,nyår,företagare,evenemang för allmänheten,Nyår i Hangö

I samband med ett förnyat kontrakt hoppas Augustsson få tillstånd att fördubbla storleken på serveringen ute på stranden. I nuläget är den 144 kvadratmeter.

Stadsstyrelsen i Hangö har redan beslutat förlänga Augutssons kontrakt. Gällande utvidgningen av uteserveringen har styrelsen bett om ett utlåtande av tekniska nämnden.

Tekniska nämnden konstaterade på sitt möte i onsdags (12.2) att de inte ser någon orsak att uteserveringen inte kunde utvidgas. Det är stadsstyrelsen som har sista ordet.