Hoppa till huvudinnehåll

Frank Lampard ilsken efter kontroversiella VAR-beslut – kampen om fjärdeplatsen i Premier League allt jämnare

Chelseatränaren Frank Lampard var inte nöjd med domsluten.
Chelseatränaren Frank Lampard var inte nöjd med domsluten. Chelseatränaren Frank Lampard var inte nöjd med domsluten. Bild: Rex Features / All Over Press Frank Lampard

Fotbollslaget Chelsea går tungt i Premier League just nu. Efter 0–2-förlusten mot Manchester United löper ligafyran risk att passeras av Tottenham på lördag. VAR-granskningar som inte gick Chelseas väg stod i fokus i London på måndagskvällen.

Chelsea gällde som klar förhandsfavorit hemma mot Manchester United men hade inte marginalerna på sina sida. Framför allt inte VAR-marginalerna.

Frank Lampard var förbannad efter matchen där två hemmamål underkändes efter videogranskning. Chelsealotsen tyckte att Harry Maguire borde ha visats ut i första halvlek. Unitedbackens skrevspark mot Michy Batshuayi VAR-granskades men resulterade inte i någonting.

– Jag har sett det igen. De får det inte rätt trots att VAR finns till för det. Det är solklart att Harry Maguire borde ha visats ut, sa Lampard enligt BBC.

Slutresultatet skrevs alltså 0–2. Anthony Martial gav gästerna ledningen strax före halvtidsvilan och Maguire utökade ledningen efter 66 minuters spel.

Vem går till Champions League?

Det har inte gått något vidare för Chelsea under den senaste tiden. De fyra senaste Premier League-matcher har resulterat i två kryss och två förluster.

Omgång 26 i Premier League avslutas på onsdag då Manchester City möter West Ham. Därefter återstår tolv omgångar.

KlubbPoäng
1. Liverpool76
2. Manchester City51
3. Leicester50
4. Chelsea41
5. Tottenham40
6. Sheffield United39
7. Manchester United38
8. Wolverhampton36
9. Everton36
10. Arsenal34

Vilka lag har bäst chans att gå till Champions League? (välj två)

Tottenham
61.5% (80 röster)
Chelsea
47.7% (62 röster)
Manchester United
37.7% (49 röster)
Sheffield United
15.4% (20 röster)
Wolverhampton
10.8% (14 röster)
Arsenal
8.5% (11 röster)
Everton
3.8% (5 röster)
Antal avgivna röster: 130

På lördagseftermiddagen möts Chelsea och Tottenham i ett Londonderby. Med en bortaseger passerar Tottenham Chelsea och går upp som ligafyra. De fyra bästa i Premier League får spela Champions League-fotboll i höst. Serieledaren Liverpool har redan säkrat sin biljett.

Manchester City kommer av allt att döma att knipa en plats i topp-4, men har av det europeiska fotbollsförbudnet Uefa redan hunnit portas från Champions League.

Beslutet kommer ändå att överklagas och det är därför i allra högsta grad fortfarande oklart om ligafemman kan räkna med Champions League-spel i höst.

Läs också