Hoppa till huvudinnehåll

Andreas Rönnberg förlänger tränarkontraktet med BK-46 - hyllas av klubbledningen

BK-46:s spelande tränare Andeas Rönnberg poserar under ett träningspass sensommaren 2019.
Andreas "Gea" Rönnberg kommer att verka som handbollstränare åtminstone till våren 2023 BK-46:s spelande tränare Andeas Rönnberg poserar under ett träningspass sensommaren 2019. Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,Andreas Rönnberg,BK-46 Handboll

Andreas Rönnberg har förlängt sitt kontrakt med BK-46. Han kommer att verka som handbollstränare åtminstone till våren 2023. Rönnberg kommer att träna herrlaget, samt vara en konsulterande tränare för de äldre juniorlagen.

I samband med att det blev klart att Rönnberg fortsätter som tränare i tre år till konstaterade ordföranden Björn Siggberg att BK-46:s handbollsverksamhet har utvecklats gynnsamt under de senaste åren.

Särskilt lyfter Siggberg fram BK-herrarnas vinst i den finska cupen 2019.

- Från föreningens sida har vi varit synnerligen nöjda med att ha Andreas "Gea" Rönnberg som tränare för herrlaget. Därför är vi otroligt stolta och glada över att vi har kommit överens om att Gea fortsätter som tränare efter säsongen 2020-2021 ytterligare i två år till våren 2023, konstaterar Siggberg i ett pressmeddelande.

Björn Siggberg står med handen lutad mot en vägg.
Björn Siggberg är ordförande för BK-46. Björn Siggberg står med handen lutad mot en vägg. Bild: Yle/Malin Valtonen Raseborg,Karis,Bk-46 (Handboll),Västnyland,björn siggberg

Andreas Rönnberg säger själv att det förlängda tränarkontraktet ger honom möjlighet att under flera år delta i uppbyggandet av herrlaget, och att arbeta för BK-46 i framtiden med egna juniorer.

BK-46 har valt att bygga upp ett lag i huvudsak med egna spelare och det är en modell som klubben vill fortsätta med.

- Vi har en spännande blandning av unga och äldre spelare och det ger mig utmaningar och möjligheter. Jag vill utvecklas som tränare och ledare och ser fram emot att jobba vidare med det här laget, säger Andreas Rönnberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland