Hoppa till huvudinnehåll

Cocks utjämnade läget i den övre slutserien direkt – slog BK-46 med uddamålet i Karisthriller: "De var bättre då matchen avgjordes"

Cocks firar.
Cocks firar (arkivbild). Cocks firar. Bild: Tomi Hänninen Riihimäki Cocks

BK-46 slutade etta i grundserien och hade med andra ord ett två poäng stort avstånd ner till Cocks då den övre slutserien i FM-ligan i handboll körde igång på onsdagen. Men Riihimäkitupparna var vassare i Karis – och steg upp i tabelltopp.

Det är mycket som talar för att handbollsvåren kommer att bli mer spännande än på länge på herrsidan. På onsdagskvällen kom ytterligare ett bevis på att det kan bli så.

BK-46 fick inleda den övre slutserien på hemmaplan i Karishallen – men motståndet gick inte av för hackor. Karislaget ställdes mot de regerande mästarna, Champions Leauge-laget Riihimäki Cocks, direkt.

Matchen blev thrillerartad från start. BK inledde snäppet rivigare – men tupparna kom i kapp och förbi ännu innan paus.

Efter vilan fortsatte matchen i jämna steg och ännu då fem minuter återstod stod det jämnt 29–29 på tavlan.

Då steg Teemu Tamminen fram. Yttern pangade in två bollar och BK kunde inte svara. Sebastian Säkkinens reducering till 31–32 i matchens sista minut stod som dustens sista fullträff.

Den här gången var förhandsfavoriterna starkare.

– Men det här var inte någon värst högklassig match. Som tur var klarade vi ändå av att gå segrande ur dusten för första gången för säsongen, summerar Cocks-tränaren Gintaras Savukynas på ligans webbplats efteråt.

"Helt för många misstag"

Nico Rönnberg stod för hela tolv fullträffar i matchen. Säkkinen och Jac Karlsson var i sin tur BK-46:s främsta målspottare med sju satta bollar var.

– Vi stod för helt många tekniska misstag för en match med ett motstånd som Cocks, säger Karlsson efteråt. Den rutinerade spelaren missade själv ett skott då det stod 30-32 på tavlan.

– Dessutom tycker jag inte att försvaret fungerade som det gjort tidigare matcher, fortsätter han.

Tränaren Andreas Rönnberg grämer sig i sin tur över att Cocks lyckades vara bättre just då matchen avgjordes.

– Marginalerna var väldigt små i dag, säger han.

BK-46 åkte dessutom på ett tungt avbräck då landslagsspelaren Robin Sjöman enligt HBL:s Filip Saxén skadade sig i slutet av den första halvleken.

Publikstödet var det ändå ingen brist på. Enligt den officiella statistiken bevittnade 755 ögonpar matchen i Karis bollhall.

Den övre slutserien fortsätter på lördag då SIF gästar Dicken i Britas. Den nedre slutserien kör i sin tur igång på fredagskvällen då HIFK står värd för ÅIFK i Idrottshuset i Helsingfors.

Resultat:

BK-46 – Cocks 31–32 (15–16)
BK-46: Jac Karlsson 7, Sebastian Säkkinen 7, Linus Lindberg 6, Oscar Kihlstedt 5, Linus Sjöman 4, André Udd 1
Cocks: Nico Rönnberg 12, Sasa Puljizovic 6, Nils Kreicbergs 5, Teemu Tamminen 3, Yuri Semenov 3, Yury Lukyanchuk 1, Roni Syrjälä 1, Evgeny Semenov 1

Läs också

Nyligen publicerat - Sport