Hoppa till huvudinnehåll

Dödsolyckan på riksväg 25 i Gebbelby: Lastbilschauffören slarvade med avståndet säger åklagaren

En långtradare och en skåpbil har krockat på riksväg 25.
Skåpbilens förare dog i olyckan som inträffade i mars 2019. Avtaget från riksväg 25 till Kodin tavaratalo har länge påtalats som farligt. Bilden är tagen från Ekenäshållet. En långtradare och en skåpbil har krockat på riksväg 25. Bild: Patrik Rosström / Yle Raseborg,Karis,Västnyland,riksväg 25 trafikolycka

Åklagaren kräver villkorligt fängelse för den lastbilschaufför som var involverad i trafikolyckan på riksväg 25 i fjol. Han åtalas nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt dödsvållande.

Olyckan inträffade den 15 mars 2019, när en långtradare och en skåpbil krockade vid Kodin tavaratalo i Gebbelby i Karis. Skåpbilens förare dog i olyckan.

Åklagaren: Körde för nära och hann inte bromsa vid Kodin tavaratalo

Orsaken till att åtal nu väcks är att lastbilschauffören enligt åklagaren hade hållit för kort avstånd till bilarna framför.

Flera bilar hade stannat på vägen bakom en bil som skulle göra en vänstersväng från riksvägen för att köra upp på Kodin tavaratalos parkeringsplats.

Lastbilschauffören märkte de stående bilarna för sent och hann inte bromsa - utan styrde ut på filen för mötande trafik med den påföljden att han kolliderade med en mötande skåpbil vars förare avled.

Källa: STT

Olyckan inträffade vid avtaget till Kodin tavaratalo.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland