Hoppa till huvudinnehåll

TS: Operation Matkasse får 110 000 euro mindre i bidrag av Åbo stad

Bröd för matutdelning
Arkivbild. Operation Matkasse delar bland annat ut mat till mindre bemedlade. Bröd för matutdelning Bild: Yle/Mikael Kokkola matutdelning

Organisationen Operation Matkasse, som erbjuder mathjälp för mindre bemedlade i Åbotrakten, måste se över sin verksamhet, skriver Turun Sanomat.

Åbo stad beviljar organisationen drygt 100 000 euro mindre i bidrag jämfört med i fjol. I fjol fick Operation Matkasse sammlangt 167 700 medan understödet i år har krympt till 57 550 euro.

Det här beyder att organisationen nu måste se över sin verksamhet och göra nedskärningar. De ekonomiska bidragen som Operation Matkasse får från privata sektorn täcker inte det hål som stadsstyrelsens minskade stöd skapar i budgeten.

Nästa vecka ska organisationens styrelse mötas för att diskutera verksamhetens framtid. Jari Niemelä som är verksamhetsledare för Operation Matkasse säger till Turun Sanomat att det kan hända att de lägger ner sitt klädförråd för att minska på kostnaderna. På så vis kan de fortfarande behålla den matutdelning som organisationen har hand om.