Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstads stadsdirektör söker nytt jobb

Stadsdirektör Kristina Stenman
Kristina Stenman. Stadsdirektör Kristina Stenman Bild: YLE/Chanette Härus Österbotten (historiskt landskap),Jakobstad,stenman

Jakobstads stadsdirektör Kristina Stenman vill bli diskrimineringsombudsman. Det är ett intressant jobb och det handlar om jätteviktiga frågor i samhället, säger hon.

Stenman har varit stadsdirektör i Jakobstad i ungefär fyra år. Hon säger att hon inte på något sätt fått nog av sitt jobb i Jakobstad, men det här är en möjlighet som hon inte kan förbise.

- Jag har ett jättetrevligt och intressant jobb i Jakobstad idag och jag har inte alls bråttom härifrån, men det här är en sådan tjänst som blir ledig ungefär vart femte år och därför tänkte jag att jag provar.

- Det är ett intressant jobb och det handlar om jätteviktiga frågor i samhället. Det är sådana frågor som jag på sätt eller annat jobbat med under en ganska stor del av mitt arbetsliv.

Vad skulle det innebära för dig om du fick jobbet?

- Det är en arbetsplats som finns i Helsingfors och en annan typ av jobb. Det är en lite mindre arbetsgemenskap och mycket nätverkande med olika statliga myndigheter och organisationer. Det är en ny slags utmaning.

Stenman har också velat vara öppen om att hon söker nytt jobb.

- Jag har berättat åt mina kolleger och informerat stadsstyrelsen. De har varit glada att jag berättat att det här är på gång och så har vi alla konstaterat att nu avvaktar vi och ser vad som händer.

Tjänsten som diskrimineringsombudsman lediganslogs i början av februari. Det är statsrådet som utnämner diskrimineringsombudsmannen för högst fem år i sänder.