Hoppa till huvudinnehåll

Lännen Media: Nästan två tredjedelar av finländarna är nöjda med Sanna Marins regering

Sanna Marin ler stort när hon anländer till ett EU-möte i Bryssel den 12 december.
Regeringens popularitetslyft beror till stor del på att statsminister Sanna Marin är populär, analyserar Taloustutkimus. Sanna Marin ler stort när hon anländer till ett EU-möte i Bryssel den 12 december. Bild: /All Over Press Sanna Marin,Bryssel

Nästan två tredjedelar av finländarna är nöjda med Sanna Marins regering, visar en undersökning som Lännen Media låtit göra.

Enligt Lännen Medias enkät är 64 procent av finländarna nöjda med Sanna Marins (SDP) regering.

Regeringen står högt i kurs särskilt bland kvinnor, av vilka nästan tre fjärdedelar uppger att de är ganska eller mycket nöjda med regeringen. Också bland männen är motsvarande andel över hälften.

Undersökningen gjordes av Taloustutkimus, som intervjuade kring tusen finländare i mitten av februari.

Juho Rahkonen, forskningschef på Taloustutkimus, säger till Lännen Media att det i stor utsträckning är Sanna Marins personliga popularitet som ligger bakom regeringens goda betyg.

Trots att regeringsprogrammet är identiskt är skillnaden stor mellan regeringen Marin och regeringen Rinne. I november svarade endast 37 procent av finländarna att de var nöjda med Rinnes regering.

Bland regeringspartiernas medlemmar är de flesta nöjda med regeringen. Förbehållsamheten är störst bland Centerns och SFP:s anhängare, där sju av tio är nöjda med regeringen.

Bland oppositionens anhängare är missnöjet större: kring 60 procent av Sannfinländarnas och Samlingspartiets anhängare är missnöjda med regeringen.

Felmarginalen är omkring tre procentenheter i vardera riktningen.

Källa: STT

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes