Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Stockmann överlåter regelbundet kunduppgifter, Coronaviruset slår mot finska företag i Kina, regn och rusk i helgen

En persons fötter iklädda röda stövlar som står i en vattenpöl.
Natten till fredag ska det återigen bli regnigt. En persons fötter iklädda röda stövlar som står i en vattenpöl. Bild: Lehtikuva stövlar,regn,vattenpölar

Cancerförsäkringarna som säljs i Stockmanns namn har aktualiserar problemen med telefonförsäljning. Antalet nya smittade fortsätter att minska i Kina. Februari har varit regnig – och mer regn är på väg.

Senaste nytt:

Stockmann bekräftar att varuhuskoncernen överlåtit uppgifter om tusentals stamkunder till ett telefonförsäljningsföretag. Den senaste tidens försäljning av en cancerförsäkring har visat att det skulle behövas ett allmänt förbud mot telefonförsäljning, enligt Konsumentförbundet.

Coronaviruset påverkar också finska företag. Slipmaterialföretaget Mirka har skrivit ner sina prognoser för den kinesiska marknaden. Samtidigt har Wärtsiläs personal i Kina återvänt till fabrikerna.

Kina har bekräftat nära 900 nya coronoavirusfall under det senaste dygnet, medan man bokförde 118 nya dödsfall. Kineserna har nu registrerat över 75 000 smittade men antalet nya infekterade fortsätter ändå att minska. I Sydkorea sprids viruset däremot allt snabbare.

Det har regnat rikligt i februari – och mera regn är på väg. Det blåser dessutom kraftigt på lördag och det har getts vindvarning för landområden i södra Finland på lördag. Vattenståndet i vattendrag kan nå översvämningsnivåer.

Portugal ser ut att bli ett av få länder i Europa där eutanasi är lagligt.
Landets parlament godkände flera lagförslag som tillåter eutanasi och aktiv dödshjälp om patienten i fråga är kroniskt sjuk.

Nordens populäraste talkshow program Skavlan har sänts i över tio år. Programmet är inne på sin 23 säsong och en stor del av den spelas in i London. Vi besökte inspelningsplatsen för att se hur det går till bakom kulisserna.

Dagens väder

Ostadigt och blåsigt i en stor del av landet. Temperaturen är mellan 1 och 5 grader i väst, mellan 0 och 3 i öst och mellan -4 och 2 i norr.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes