Hoppa till huvudinnehåll

Blufföretagare lurade däckfirmor i Raseborg och Lojo

Bildäck
Mannen hade köpt bland annat bildäck som han lämnade obetalda. (Arkivbild) Bildäck Bild: Yle/ Nora Engström vinterdäck

En man lurade till sig bildäck och fyrhjulingar från företag i Raseborg, Lojo och Reso. Mannen hade köpt sakerna på sitt företags räkning, ett företag som inte hade någon affärsverksamhet.

Han köpte bildäck för över 700 euro från ett Raseborgsföretag och för över 800 euro från ett Lojoföretag. I båda fallen köpte han däcken på sitt företags räkning och lät sedan bli att betala dem.

Västra Nylands tingsrätt konstaterar att mannen inte hade någon affärsverksamhet då han köpte däcken. Det innebär att han inte heller hade några inkomster att betala dem med. Därför är det klart att han gjort sig skyldig till bedrägeri.

Erkände bedrägeriet

Mannen lurade också till sig en fyrhjuling från ett företag i Lojo och en från ett företag i Reso. Båda gångerna gjorde han affärer i sitt företags namn.

Mannen har erkänt att han gjort sig skyldig till bedrägeri i de fallen. Enligt honom har de båda fyrhjulingarna sedan stulits av honom.

Brotten skedde åren 2017 och 2018.

Västra Nylands tingsrätt har dömt mannen till sex månader villkorligt fängelse för fyra fall av bedrägeri. Domen har inte vunnit laga kraft.