Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Stafetter i skidskytte-VM – Norge favorit också på herrsidan

VM i skidskytte fortsätter på lördagen med stafetter. Norge som vunnit de två mixstafetterna är favorit i både herr- och damstafetten. Sverige vill öppna medaljkontot.

Kl. 15.40 stafett herrar

Finland: Jaakko Ranta, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo, Tuukka Invenius

Guld
Norges herrar har vunnit tre av fyra stafetter den här säsongen. Norge är också regerande världsmästare. Kampen om guldet kommer att bli tuff mellan Norge och Frankrike, men den här gången är det Johannes Bö som drar det längre strået i slutspurten mot en fransman. Norge kommer därmed att ta guld i alla stafetter i Anterselva.

Silver
Frankrike har ett starkt lag på fötterna, men just i stafettsammanhang har man haft svårt med skyttet. Martin Fourcade har till exempel inte ett enda stafettguld från stortävlingar. Håller Simon Desthieux på tredje etappen så fixar Quentin Fillon Maillet hem en silverpeng.

Skidskytten Quentin Fillon Maillet
Frankrike har Quentin Fillon Maillet på sista etappen. Skidskytten Quentin Fillon Maillet skidskytte,Quentin Fillon Maillet

Brons
Tyskland tog silver i VM i fjol. Efter en darrig start på säsongen börjar tyskarna komma igång. Det tyska laget är en blandning av rutin, säkert skytte och snabb åkning. Faller tavlorna så är Tyskland uppe på prispallen

Svart häst
Österrike kan skrälla i stafetten. Dominik Landertingers medalj i distansloppet har garanterat fått österrikarna att börja drömma om medalj. Kan de ännu höja sin nivå lite så är de en utmanare till bronspengen.

Finlands herrar har haft nattsvarta stunder på vallen under VM. Nu skulle det vara på tiden att lyckas i skyttet. Det här är den sista chansen att visa att de kan bättre än vi fått se så här långt. Om inte så är det uppåkta innan sista etappen.