Hoppa till huvudinnehåll

Svenska sprintstjärnan Linn Svahn ursinnig efter finalmiss – tränaren fördömer beteendet: "Behöver gå ut och straffträna"

Linn Svahn ser trött ut.
Linn Svahn. Linn Svahn ser trött ut. Bild: imago images/Rolf Simeon/ All Over Press Linn Svahn

Linn Svahn tappade humöret totalt då hon märkte att hon skulle missa finalen i dagens sprint i Trondheim. Svenskan kastade telefonen i snön och slog sin stav mot en träningscykel. Landslagstränaren Stefan Thomson gillade inte vad han såg. "Han är inte min tränare", kontrade Svahn.

Linn Svahn slutade på fjärde plats i sin semifinal i Ski Tour-sprinten i Trondheim i dag.

Svenskan hoppades att hennes tid ändå skulle räcka till en finalplats och cyklade därför på en träningscykel medan hon följde med den andra semifinalen. Tiden räckte ändå inte – vilket gjorde Svahn ursinnig.

– Jag är så jävla förbannad på mig själv så det är helt sjukt, säger Linn Svahn till SVT Sport.

– Jag var så pigg i dag och så förstör jag för mig själv. Jag vet inte vad jag gör och är så irriterad att medierna framställer vallarna som skit. I dag hade vi klockrena skidor och så är det mitt eget fel att jag går med för lite fäste.

Då Svahn sett avgörandet i den andra semifinalen kastade hon sin telefon i snön, för att strax senare smälla sin stav mot en annan träningscykel.

Sportbladet fångade det hela på bild.

Öppna Instagram-inlägget

För tidningen förklarade hon sina känslor så här:

– Jag vara bara arg.

– Jag ska gå till pappa och mamma. Jag behöver inte bli tröstad, jag behöver gå ut och straffträna. Vi får se vad jag gör. Det är något som media inte kommer få veta i alla fall.

Uppskattades inte av tränaren

Den svenska landslagsledningen gillade inte Svahns reaktion.

– Jag har hört om utbrottet och så får det inte vara. Man får vara sur men man måste kunna behärska sig, sade tränaren Stefan Thomson.

Först brydde sig Svahn inte så mycket i Thomsons åsikt.

– Det kanske han har rätt i. Men han är inte min tränare. Det är Ola Ravald, konstaterade hon enligt Expressen.

Lite senare gick Svahn ändå ut med en ursäkt för sitt beteende.

Läs också