Hoppa till huvudinnehåll

Tre personer har dött av coronaviruset i norra Italien

Information om coronaviruset  i Piacenza, norra Italien 21.2.2020
Information om coronaviruset i Piacenza, norra Italien 21.2.2020 Information om coronaviruset i Piacenza, norra Italien 21.2.2020 Italien,coronavirus,virus,Smitta,Piacenza

Det tredje dödsfallet orsakat av coronaviruset Covid-19 har bekräftats i norra Italien. Det var frågan om en infekterad kvinna som avled i Lombardiet i dag.

Det första virusdödsfallet inträffade i regionen Veneto i landets nordöstra del sent i går kväll. Det var en 78-årig man, som vårdades för en annan sjukdom, som avled på sjukhuset i Padua.

I dag uppgav myndigheterna att ytterligare en person hade dött.

Gator och torg tomma

Flera städer i norra Italien har stängt sina offentliga utrymmen och infört andra restriktioner samtidigt som tiotals misstänkta smittade testas eller isoleras.

Också daghem och skolor ska stängas.

Omkring 50 000 människor i de berörda områdena ombeds av myndigheterna att stanna hemma. Affärer och restauranger håller stängt på många håll och olika evenemang har ställts in.

De kommuner som omfattas av restriktioner är Castiglioned’Adda, Codogno, Casalpusterlengo, Maleo, Fombio, Somaglia, Bertonico, San Fiorano, Castelgerundo och Terranova dei Passerini.

Källor: Reuters, AFP

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes