Hoppa till huvudinnehåll

Förkrossade överlägsen Tyson Fury ny tungviktsvärldsmästare: ”Kungen är tillbaka på tronen”

Tyson Fury jublar omringad av fotografer.
Tyson Fury blev WBC-mästare i tungvikt. Tyson Fury jublar omringad av fotografer. Bild: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT boxning,Tyson Fury

Deontay Wilder har golvat motståndare efter motståndare under sin karriär, men i den upphaussade titelfajten mot Tyson Fury var han chanslös. Fury tog hand om WBC-förbundets titelbälte efter en imponerande insats.

Det var en match som en hel boxningsvärld hade sett fram emot. Två av tungviktsboxningens stora affischnamn Deontay Wilder och Tyson Fury skulle upp i ringen igen.

Deras första möte i december 2018 slutade oavgjort och Wilder försvarade sitt bälte. Wilder har försvarat sitt bälte tio gånger under karriären men i den elfte matchen tog det stopp.

Wilder har gjort sig känd som en riktig knockoutmaskin men mot Fury var han mer eller mindre chanslös.

Fury var riktigt vass direkt i början och fick in flera tunga träffar. I den tredje ronden golvades Wilder för första gången och även i rond fem var han nere för räkning.

I den sjunde ronden tog matchen slut då Wilders team kastade in handduken.

– Kungen är tillbaka på toppen, sa Fury i segerintervjun och hyllar även sin motståndare.

– Han visade stort hjärta och boxades i sju ronder. Han är en krigare och han kommer att bli mästare igen, sa britten innan han tog tag i mikrofonen och började sjunga Don McLeans stora hit American Pie.

Deontay Wilder är i trubbel mot Tyson Fury.
Tyson Fury fick in många tunga träffar på Wilder. Deontay Wilder är i trubbel mot Tyson Fury. Bild: /All Over Press boxning,Tyson Fury,Deontay Wilder

Blir det en tredje match?

Wilder kunde bara acceptera sin förlust även om han inte förstod hur tränaren resonerade i den sjunde ronden.

– Det är vad det är. Den bästa boxaren vann den här matchen. Jag önskar att min ringhörna skulle ha låtit mig fortsätta.

– Jag är en krigare men Fury gjorde det bättre och det finns inga ursäkter, säger han.

Tyson Fury tog nu över WBC-bältet och har 30 segrar och en oavgjord match på sin meritlista. För Deontay Wilder var det här första förlusten i karriären.

– Jag räknar med att han kommer att kräva en tredje match, säger Fury.

Anthony Joshua har de tre andra stora förbundens VM-bälten (IBF, WBA och WBO).