Hoppa till huvudinnehåll

Loginov startar inte i VM-masstarten – italienska polisen besökte ryska landslagshotellet på nytt i natt: "En katastrof"

Aleksandr Loginov svarar på frågor.
Många ville prata med Aleksandr Loginov efter gårdagens stafett. Aleksandr Loginov svarar på frågor. Bild: EPA Aleksandr Loginov

Aleksandr Loginov körde i stafetten, men dagen efter dopningsrazzian ställer ryssen inte upp i VM-masstarten. Enligt Yle Urheilu ska Loginov ha lämnat dopningstest efter stafetten – och polisen besökte lagets hotell på nytt i natt.

I går skakades skidskytte-VM om av polisens razzia mot det ryska spelarhotellet. Målet för polisens insats var Aleksandr Loginov och hans personliga tränare.

Loginov väcktes av räden och polisen tog hans dator och mobiltelefon. Anledningen till razzian var misstankar om dopning.

Trots detta valde Loginov att starta i gårdagens herrstafett i VM. Han körde en av sträckorna för det ryska laget som slutade fyra.

– Tydligen försöker de verkligen att påskynda processen att avsluta min karriär. Om det skulle göra alla glada så måste jag kanske göra det snart, sa han efter det loppet till nyhetsbyrån Tass.

Nu kommer också beskedet att ryssen, som tog VM-guld i sprint förra helgen, står över dagens masstart.

Det ryska skidskytteförbundet skriver på Twitter att Loginov inte är mentalt redo för att åka på grund av det senaste dygnets händelser.

Ryska laget kan bojkotta

Yle Urheilu skriver att hela det ryska laget överväger att stå över masstarten. Totalt har tre ryska herråkare en startplats i loppet.

Ryska landslagstränaren Anatolij Hovantsjev säger till Yle att det kan bli en bojkott efter händelserna som skedde natten mot söndag. Enligt honom ska italiensk polis ha kommit till hotellet klockan ett på natten för att få underskrifter på papper.

NRK rapporterar att polisen ville ha Loginovs namnteckning.

– Det var klockan ett på natten. Han var väldigt trött. Det är en katastrof, säger Anatolij Hovantsjev till NRK.

Hovantsjev berättar också till Yle att Loginov fördes till dopningstest efter gårdagens stafett. Där ska han också ha lämnat blodprov. Hela processen tog två timmar – för länge enligt det ryska landslaget.

Läs också