Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz frågar: Hur hanterar du en skitstövel?

Bekymrad kvinna lyssnar på en man.
Bekymrad kvinna lyssnar på en man. Bild: Copyright (C) Andrey Popov kvinna,kontor,konflikter,bekymmer,Gnäll på jobbet,kolleger

Måste man vara en skitstövel för att ta sig fram i livet? Är det vassa armbågar som gäller och stämmer det att de snälla slutar sist?

Alla känner vi en skitstövel. En släkting, en i kompisgänget, ett ex eller en kollega på jobbet. Den där typen som bara tänker på sig själv och inte skyr några medel för att få som hen vill.

Hur hanterar man en sån?

På Yle Arenan visas nu den underhållande dokumentären Assholes - a theory som handlar om just skitstövlar och hur man handskas med dem.

Vissa företag väljer exempelvis att ha en “no assholes”-policy som innebär att de arbetssökande som inte är snälla och samarbetsvilliga väljs bort direkt.

Karismatiska skitstövlar

Samtidigt så har skitstövlar en tendens att samla folk runt omkring sig. De är ofta karismatiska och dominerande, födda ledare som man hellre följer än säger emot.

Ser vi i smyg upp till skitstövlarnas mod att göra som de vill - oberoende vem som blir sårad i processen?

Borde vi bli bättre på att stå emot de här typerna?

Eva Frantz och Hannah Norrena
Hannah Norrena och Eva Frantz i Relationspodden. Eva Frantz och Hannah Norrena Bild: Ilmari Fabritius Norrena & Frantz,Hannah Norrena,Eva Frantz,relationspodden

Nu kan du ge utlopp för dina frustrationer och ösa ur dig allt till Relationspodden!

Skriv in och berätta om dina egna erfarenheter av skitstövlar! Du är som vanligt helt anonym men din berättelse kan läsas upp i podden eller publiceras i redigerad form på svenska.yle.fi.

Vem är skitstöveln i ditt liv? Vad gör hen för att du ska tänka så? Eller är du kanske själv en skitstövel? Vilka sammanhang får dig att bete dig illa isåfall?

Familj

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP