Hoppa till huvudinnehåll

Bil körde in i karnevalståg i Tyskland – åtminstone 30 skadade

Polis på plats på platsen där en bilen körde in i folkmassan.
Föraren ska avsiktligt ha kört på människor. Han skadades själv i samband med det och vårdas nu på sjukhus. Polis på plats på platsen där en bilen körde in i folkmassan. Bild: AFP / Lehtikuva Tyskland,Volkmarsen

En bil har kört in i en folksamling i anknytning till ett karnevalståg i staden Volkmarsen i centrala Tyskland vid 14:30 lokal tid måndag.

Tyska tidningen Bild rapporterar om åtminstone trettio skadade, en tredjedel av dem allvarligt. Bland de skadade ska det också finnas barn. De skadade har förts till sjukhus i närheten.

Enligt polisen i Frankfurt är de allvarligt skadade sju till antalet. En del av dem har livshotande skador, skriver Deutsche Welle. Polisen har inte talat om några eventuella dödsoffer.

Föraren, en 29-årig tysk man från Volkmarsen, vårdas också på sjukhus. Han misstänks för att avsiktligt ha kört in i paraden, men motivet är tillsvidare oklart. Polisen uppmanar att undvika spekulationer tills händelseförloppet står klart.

Tysklands karta. Frankfurt, Düsseldorf och Volkmarsen är utmarkerade.
Tysklands karta. Frankfurt, Düsseldorf och Volkmarsen är utmarkerade. Bild: Yle Karta,Tyskland

Inställda festivaler som säkerhetsåtgärd

Karnevalståget var en del av firandet av Rosenmontag (Rosenmåndagen) som utgör höjdpunkten under karnevalsäsongen i Tyskland.

Volkmarsen ligger i delstaten Hessen och har 7 000 invånare.

Delstatens alla karnevaler ställs in med anledning av händelsen, uppger polisen.

– Våra tankar är hos de skadade i Volkmarsen. Vi hoppas att alla återhämtar sig väl och fort. Jag vill tacka räddningsenheterna på plats från botten av mitt hjärta, skriver Tysklands utrikesminister Heiko Maas på Twitter.

Källa: Reuters, Bild, Hessenschau, Deutsche Welle