Hoppa till huvudinnehåll

Fem personer vill bli teaterchef på Wasa Teater

kvinna med scarf
En efterträdare till Åsa Salvesen ska väljas inom kort. kvinna med scarf Bild: Yle/Jyrki Karjalainen teaterkonst,wasa teater

Totalt fem personer har sökt tjänsten som teaterchef för Wasa Teater. I slutet av mars ska styrelsen välja vem som tar över efter Åsa Salvesen.

De som sökt tjänsten är Ann-Luise Bertell, Vörå, Lina Ekblad, Solf, Thomas Lundin, Ekenäs, Arne Nylander, Helsingfors, Henrik Thorson, Kuni.

Ulrica Karp, direktör på Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, har ännu inte gått igenom ansökningarna men säger att det vid första anblick ser bra ut.

- En rekryteringsgrupp ska nu gå igenom ansökningarna och väljer vem som blir kallad till intervju, säger Karp.

Karp säger att det är frågan om en kort process och att tanken är att styrelsen den 30 mars ska göra sitt val.

Teaterchefen handhar uppgiften som konstnärlig ledare under en mandatperiod på fem år från och med 1.8.2020 eller enligt överenskommelse.

De formella behörighetskraven för den som väljs till teaterchef är lämplig högre högskoleexamen och i praktiken dokumenterad erfarenhet av teaterbransch

Artikeln är uppdaterad den 24.2.2020 klockan 16:07 med ett förtydligande om att det är den 30 mars som styrelsen ska välja den nya teaterchefen.