Hoppa till huvudinnehåll

Åbolands Nation vann Fastlaskiainen 2020 – se bilder och video

En pappversion av Börshotellet åker ner för backen. Röd och gul rök fyller området.
Rivningen av Börshotellet blev vinnaren i årets Fastlaskiainen. En pappversion av Börshotellet åker ner för backen. Röd och gul rök fyller området. Bild: Andrea Wiklund/Yle studentevenemang,studerande,fastlaskiainen åbo

Strålande sol lockade studenterna till Vårdbergsparken. Publiken bjöds på många finurliga idéer och mycket rök, men i slutändan var det Åbolands Nation som tog hem segern.

Den årliga pulkatävlingen Fastlaskiainen gick av stapeln i Vårdbergsparken i Åbo på tisdagseftermiddagen. Trots avsaknaden av snö kom sig alla fordon ner för backen, även om vissa studenter fick ta sig sista biten till fots.

Åkdonen brukar ofta reflektera aktuella samhällsdiskussioner med glimten i ögat, och i år var inget undantag. Bland annat kunde man se pulkor med temat coronavirus och diskussioner kring järnvägar.

Till finalen tog sig SF-klubbens pulka i form av Riksdagshuset, Biologicas coronavirus och ÅsNas Börshotell.

Efter att publiken fått rösta genom att applådera, blev det ÅsNa som fick ta emot pokalen.

- Jag kan inte beskriva känslan, det känns bara bra, säger ÅsNas ordförande Mikael Harju.

Idén till pulkan berättar han att kom från att många i föreningen växt upp med Börshotellet och ville ta ett sista farväl av Börsen.

En grupp studneter kramas och håller upp en pokal.
Vinnarglädje då ÅsNa får ta hem pokalen. En grupp studneter kramas och håller upp en pokal. Bild: Andrea Wiklund/Yle studentevenemang,studerande,fastlaskiainen åbo

Läs också