Hoppa till huvudinnehåll

Joonas Korpisalo stoppade vådaskott av lagkamraten Markus Nutivaara som höll på att kissa ner sig: ”Jag gapskrattade – ni skulle ha sett hans min”

Joonas Korpisalo var tillbaka framför Columbus stolpar efter ett skadeuppehåll på nästan två månader då Blue Jackets besegrade Ottawa med 4–3 efter förlängning. Korpisalo ersatte letten Elvis Merzlikins som skadade sig i andra perioden. Matchens snackis var Markus Nutivaaras vådaskott mot sin finländska lagkamrat.

Nutivaaras avsikt var att leverera pucken till en lagkamrat via sargen men det blev i stället ett rappt handledsskott mot den egna buren. Korpisalo var tvungen att tänja sig till en kvalificerad parad för att stoppa pucken.

Se Nutivaaras skott i videon ovan. (Bilder: Viasat)

Efteråt kunde både Korpisalo och Nutivaara skratta åt det hela då de kommenterade incidenten till Yle.

– Nej helvete, säger Korpisalo inledningsvis och skrattar en stund innan han fortsätter:

– Det var matchens värsta skott. Grejen är den att det var ett oerhört bra skott.

Efter sin räddning vände sig Korpisalo om och stirrade på Nutivaara.

– Jag började gapskratta omedelbart – ni skulle ha sett hans min.

Nutivaara får bjuda på middag

Nutivaaras ansiktsuttryck förmedlades också till alla tv-tittare. Efter matchen kunde han skratta åt situationen men han medger att han var skakig efter att vådaskottet hade ägt rum.

– Mentalt så kissade jag ner mig där. Jag är nog tvungen att bjuda på middag som tack för den räddningen, säger Nutivaara.

Korpisalo räddade 14 av 15 skott i segern över Ottawa. Matchen var hans första sen han skadade knät i matchen mot Chicago den 29 december.

Tack vare segern klättrade Columbus upp på den sista slutspelsplatsen i den östra konferensen.