Hoppa till huvudinnehåll

Jakten på stora trippeln går vidare – Fernando Alonso tävlar för McLaren i Indy 500: ”Ett av de mest ikoniska loppen”

Fernando Alonso blickar upp mot läktaren
Fernando Alonso jagar en seger i Indy 500. Fernando Alonso blickar upp mot läktaren Bild: /All Over Press Fernando Alonso,Formel 1,motorsport

Den 24 maj ska Fernando Alonso göra ett nytt försök att bli historisk. Spanjoren kommer att tävla i legendariska Indy 500 i jakten på motorsportens stora trippel. Jag är verkligen glad över att få chansen, säger han.

Monacos GP, Le Mans 24-timmarslopp och Indy 500. Det är motorsportens stora trippel som endast Graham Hill klarat av att vinna.

Fernando Alonso har längre drömt och att upprepa Hills bedrift och i år fortsätter jakten. Det är nu klart att han kommer att tävla i årets upplaga av Indy 500.

Alonso har redan vunnit i Monaco och Le Mans men Indy 500 har varit en svårare nöt att knäcka. Första gången var han tvungen att bryta och i fjol kvalade han inte in till tävlingen.

Men skam den som ger sig, Alonso satsar på tredje gången gillt. Han kommer att tävla för McLaren på ovalbanan den 24 maj.

– Det är ett av de mest ikoniska loppen inom motorsport och jag är verkligen glad över att få chansen. Förra året hade vi problem och fick inte det lopp som vi hade förväntat oss men vi kör igen och satsar på att vinna, säger Alonso enligt Sky Sports.

Fernando Alonso kör McLarens Indycar-bil.
Förra året kvalade Alonso inte in till Indy 500. Fernando Alonso kör McLarens Indycar-bil. Bild: WENN.comWenn Ltd Indycar,Indycar Series,Fernando Alonso

McLaren är tillbaka i Indycar efter en paus på 40 år och har inlett ett samarbete med Schmidt Peterson-stallet. Förra året körde Alonso också för McLaren i loppet men då som enskild tävlande. 2017 rattade han en av Andretti Autosports bilar.

– Jag har förhandlat med Andretti och även några andra stall. Andretti och McLaren känner jag mest för och de har varit som en familj för mig.

– Sist och slutligen var McLaren det naturliga valet för mig, speciellt efter vad som hände förra året. Indy 500 är min största prioritet just nu, säger han.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport