Hoppa till huvudinnehåll

Fin start på säsongen för Valtteri Bottas – stallkamraten Lewis Hamilton bekymrad: "Vi hittade flera problem"

Valtteri Bottas kör i en kurva.
Valtteri Bottas i Barcelona. Valtteri Bottas kör i en kurva. Bild: /All Over Press Valtteri Bottas

Åtminstone tidsmässigt var de två testveckorna i Barcelona riktigt lyckade för Valtteri Bottas del. Mercedesföraren var snabbast under vintertesternas avslutande dag – och stod även för testveckornas snabbaste tid.

Redan under den första veckan av Barcelonas vintertester visade Valtteri Bottas prov på en fin fart.

Med tiden 1.15,732 var finländaren den snabbaste åkaren förra veckan. Under den här veckans testdagar lyckades ingen matcha den tiden.

Då testerna i Bracelona avslutades var Bottas snabbast på nytt. Finländaren stod för fredagens snabbaste tid, 1.16,196. Bottas körde totalt 77 varv.

Red Bulls Max Verstappen var näst snabbast, 0,073 sekunder långsammare än Bottas. Finländarens stallkamrat Lewis Hamilton var femma, men erkände att man ännu har mycket att fundera på inför säsongsstarten.

– Vi har haft ett bra testtillfälle. Det har inte varit perfekt och vi har funnit flera problem som vi tittar närmare på.

– Jag vet inte hur länge det kommer ta att fixa dem, men det är aldrig en dålig sak att hitta dem via tester, sade Mercedesförarenenligt BBC.

Alfa Romeos Kimi Räikkönen var 12:e snabbast på fredagen. Han körde allt som allt 115 varv och blev 1,219 sekunder efter sin landsmans toppnotering.

Formel 1-säsongens första grand prix körs i Australien den 15 mars.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också