Hoppa till huvudinnehåll

Dåliga nyheter för Finland inför EM – Jukka Raitala ur spel i upp till tre månader

Jukka Raitala på väg att nicka en boll, med Vangelis Pavlidis bakom sig.
Jukka Raitala spelade i sju matcher i EM-kvalet. Jukka Raitala på väg att nicka en boll, med Vangelis Pavlidis bakom sig. Bild: imago images/ANE Edition/ All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll,Greklands herrlandslag i fotboll,Jukka Raitala

En fraktur i vadbenet tvingar Jukka Raitala till ett längre skadeuppehåll. Landslagsbacken kommer inte att kunna spela under de kommande månaderna.

Högerbacken Jukka Raitala startade i sju av tio matcher när Finland kvalificerade sig till sommarens EM, men nu har han åkt på ett tungt skadebakslag med bara några månader kvar till den stora fotbollsfesten.

Raitala fick en fraktur i vadbenet när hans Montreal Impact i onsdags mötte Deportivo Sparissa i den nord- och centralamerikanska versionen av Champions League.

Enligt TSN var olyckan framme i den femte minuten när han kolliderade med en anfallare. Raitala spelade trots det hela första halvlek.

Montreal Impact meddelar att Raitala inte kommer att kunna spela på två till tre månader.

– Det är ett tungt besked, han är vår kapten och gör mycket för laget, säger backen Zachary Brault-Guillard.

Skadan göra att Jukka Raitala med säkerhet missar landslagets träningsmatcher mot Polen och Frankrike i slutet av mars.

Om skadan inte läker snabbare än planerat blir det ont om tid för Raitala att komma i form till EM. Landslaget spelar de sista träningsmatcherna inför mästerskapet i början av juni då Sverige och Estland står för motståndet.

EM börjar den 13 juni med match mot Danmark i Köpenhamn.

Läs också