Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Lyckas Finland överraska i lagbacken?

Eero Hirvonen och Ilkka Herola slog till i Lahtis för ett år sedan då de vann lagsprinten efter en mäktig upphämtning. I dag förvarar de den segern. I längdskidåkning åker Krista Pärmäkoski och Iivo Niskanen sina favoritdistanser – tio respektive femton kilometer med klassisk teknik.

Klockan 16.55 Lagbacke

Finland: Niko Kytösaho, Jarkko Määttä, Arttu Pohjola, Antti Aalto

Kommentator: Mikael Oivo

Samtliga finländare visade upp minst en lyckad prestation under fredagens träningar och kval. Själva tävlingen gick sedan åt fanders för framför allt Antti Aalto som inte lyckades hålla uppe sin fina form från de senaste veckorna.

Ifall minst tre av fyra lyckas plocka fram sitt bästa kunnande i lagtävlingen torde Finland klara av att ta sig in bland de åtta bästa – endast nio nationer deltar. Finland kämpar om placeringarna 7-9 med Schweiz och Ryssland.

Österrike leder nationscupen och imponerade i fredagens individuella tävling med hela kvartetten Philipp Aschenwald, Daniel Huber, Michael Hayböck, Stefan Kraft i topp-10.

Tävlingen kan ändå bli hur jämn som helst med Polen, Norge och Tyskland som utmanar. Slovenien är lite av en svart häst medan japanerna hamnade överraskande långt från täten på fredagen.