Hoppa till huvudinnehåll

Liverpool åkte på säsongens första förlust – otroliga sviterna bröts borta mot bottenlaget Watford

Den överlägsna serieledaren Liverpools första förlust i Premier League denna säsong är ett faktum. Den kom borta mot bottenlaget Watford – med klara siffror. Liverpool hann spela 44 matcher utan förlust i ligan.

Liverpool må vara nära en efterlängtad Premier League-titel, men på lördagskvällen åkte laget på säsongens första förlust i ligan.

Efter en mållös första halvlek bjöd nästjumbon Watford på ett målfyrverkeri. Inom loppet av 18 minuter pangade Ismaila Sarr in två mål och Troy Deeney ett mot ett blekt "Pool".

I hela matchen sköt Liverpool endast ett skot mot motståndarmålet.

Därmed bröt Watford en 423 dagar lång svit. Senaste gången Liverpool förlorade i ligan var nämligen den 3 januari 2019 borta mot Manchester City med 1–2.

Stjärnbacken Virgil Van Dijk intygar att ingen panik råder inom laget.

– Alla rekord och sviter är något som media snackar om, vi försöker bara vinna varje match vi har framför oss, sade backen till BBC.

–De gjorde exakt vad de skulle, det gjorde inte vi. Det är så fotboll fungerar, konstaterade i sin tur tränaren Jürgen Klopp.

Även annan imponerande svit nådde sitt slut.

Liverpool hann vinna hela 18 raka matcher i Premier League, vilket är tangerat rekord med Manchester City.

Laget leder ligan med 22 poängs marginal till just City, som spelat en match mindre. Watford steg i sin tur upp till trygg mark i tabellen.

Resultat, Premier League:

Brighton – Crystal Palace 0–1 (0–0)
Bournemouth – Chelsea 2–2 (0–1)
Newcastle – Burnley 0-0 (0–0)
West Ham – Southampton 3–1 (2–1)
Watford – Liverpool 3–0 (0–0)

Bilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport