Hoppa till huvudinnehåll

Teuvo Teräväinens dubbla fullträffar räckte inte – Carolina missade chansen att knappa in i slutspelskampen: ”Tungt att förlora på det sättet”

Två mål på två minuter i den sista perioden av Teuvo Teräväinen tog Carolina tillbaka in i matchen mot Colorado. Men sedan spikade gästernas målvakt Pavel Francouz igen kassen och Carolina gick på andra raka förlusten.

Varje poäng är viktig i det här läget av säsongen för Carolina Hurricanes, och i nattens match mot formstarka Colorado Avalanche kammade laget noll.

Colorado ledde med 2–0 efter två mål av Tyson Jost när spelarna klev ut på isen till den sista perioden. Några minuter in i den sista akten var det kvitterat. Teuvo Teräväinen gjorde två mål på två minuter.

Reduceringen kom efter ett skott från högerkanten där pucken studsade på axeln på gästernas målvakt och sedan in i mål. Vid kvitteringen fick ”Turbo” ett friläge och pricksköt in 2–2 mellan benen på Pavel Francouz.

– Jag har haft lägen tidigare men pucken har inte gått in, nu var det skönt att se den ligga i målet. När det är mycket trafik framför målet finns det alltid en chans att pucken går in, säger Teräväinen efter matchen.

Sebastian Aho spelade fram till Teräväinens båda mål och förlängde samtidigt sin poängsvit till 14 matcher. Under de senaste dryga sex veckorna har Aho gjort 12+9=21 poäng.

Hoppa över Twitterpostning

Carolina skaffade sig ett litet momentum efter Teräväinens mål men lyckades inte kapitalisera på det. I stället var det Colorado som knep segern. Samuel Girard avgjorde då drygt två och en halv minut återstod av matchen.

– Det är tungt att förlora på det här sättet, säger Teräväinen.

Laget åker nu på en sex matcher lång bortaturné. Den inleds redan under natten till söndag i Montreal.

– Det blir en lång turné men vi måste vara redo. Vi får försöka ta med oss något positivt från den här förlusten och vi kan inte åka till nästa match med en dålig känsla, säger Teräväinen.

Korpisalo utbytt i första starten sedan comebacken

Nattens förlust gör att Carolina inte knappar in på Columbus i kampen om en plats i slutspelet. Avståndet lagen emellan är fortsättningsvis två poäng. För Columbus blev det en 0–5-förlust i nattens match mot Minnesota.

Joonas Korpisalo gjorde sin första start efter sitt skadeuppehåll men det blev ingen rolig kväll för finländaren. Korpisalo släppte in fyra puckar och byttes ut efter drygt halva matchen.

– Korspisalo var inte dålig men han måste komma i matchform. Den här förlusten är alla spelares ansvar.

– Vi klarade inte av att göra något i matchen, varken i offensiven eller i defensiven. Det finns inget positivt med vår insats, säger Columbus tränare John Tortorella.

Mikko Koivu noterades för en assist för Minnesota som går riktigt starkt just nu. Laget har vunnit fem av de sex senaste matcherna och ligger bara två poäng bakom Nashville på den sista wild card-platsen i väst.

Resultat:

Carolina – Colorado 2–3
CAR: Teräväinen 2+0, +2, 20:35
CAR: Aho 0+2, +1, 21:54
COL: Donskoi 0+0, +1, 12:38

Columbus – Minnesota 0–5
CBJ: Korpisalo 11/15 räddningar (utbytt 32:30)
CBJ: Nutivaara 0+0, -2, 20:38
MIN: Koivu 0+1, +1, 12:31

Philadelphia – NY Rangers 5–2
NYR: Kakko 0+0, +/-0, 14:51

Vegas – Buffalo 4–2
BUF: Ristolainen 0+0, -2, 23:36
BUF: Jokiharju 0+0, -1, 19:25

Anaheim – Pittsburgh 3–2

Bildkälla: Viasat

Läs också