Hoppa till huvudinnehåll

Lahtispubliken reagerade på Frida Karlssons åkning – Kerttu Niskanen störde sig på svenskans åkstil: "Sade åt henne att inte göra så"

Kerttu Niskanen skidar framför Frida Karlsson.
Kerttu Niskanen störde sig på Frida Karlssons åkning bakom henne. Kerttu Niskanen skidar framför Frida Karlsson. Bild: EPA-EFE/All Over Press Kerttu Niskanen,Frida Karlsson

Kerttu Niskanen fick kämpa mot bland annat den svenska stjärnan Frida Karlsson på andrasträckan i dagens damstafett i Lahtis. Svenskan skidade på Niskanens skidor en hel del och det var något som åskådarna märkte. Till och med publiken ropade åt henne att sluta, sade Niskanen.

Det finländska damlandslaget fick stiga upp på prispallen i dagens stafett i Lahtisspelen.

Finland blev tvåa i tävlingen, en halv minut efter Norge. Kerttu Niskanen fick kämpa mot Frida Karlsson på den andra etappen.

– Jag försökte gå ut hårt. Uppförsbackarna kändes inte så bra med mina ben, men huvudsaken var att Laura Mononen fick gå först ut på sin etapp, sade Niskanen till Yle.

Niskanen och Karlsson skidade tillsammans länge, men något samarbete handlade det verkligen inte om.

– Frida körde på och åkte så mycket på mina skidor att till och med den finländska publiken uppmanade henne att sluta. Man kan väl säga att jag hade publiken på min sida, tyckte Niskanen.

– Jag tror att jag själv också sade åt henne att inte göra så. Kanske vi hade så olika glid, att hon hade problem med rytmen bakom mig.

Niskanen skadade låret på Ski Tour och ska nu fortsätta med rehabilitering på hemmaplan.

– Man tänder alltid till av dessa evenemang, oavsett om låret är skadat eller inte, tyckte Niskanen.

Läs också