Hoppa till huvudinnehåll

Rockettes tog sitt andra raka FM-guld i synkroniserad konståkning

Helsinki Rockettes på högsta pallen i FM
Rockettes klara för VM i Lake Placid. Helsinki Rockettes på högsta pallen i FM Bild: Lehtikuva Rockettes,synkroniserad konståkning

Rockettes tog sitt andra raka FM guld före Team Unique och Marigold IceUnity. Samtidigt säkrade laget också en plats i VM i USA om en månad.

Helsinki Rockettes hörde inte till förhandsfavoriterna den här gången, då både Team Unique och Marigold IceUnity hade lyckats samla högre poäng i tidigare tävlingar under säsongen. Men Rockettes svarade med säsongsbästa i FM.

Inför söndagens friprogram var det ytterst jämnt. Team Unique ledde med endast 0,19 poängs skillnad till Rockettes, som slutligen kammade hem segern med 228,96 poäng. Team Unique blev tvåa med 226,32 poäng och Marigold IceUnity trea med 220,78 poäng.

Segraren säkrade VM-plats

I och med segern säkrade också Rockettes en plats i VM i Lake Placid. Finlands andra plats i VM går till det lag som har högsta snittpoäng under säsongen. I den här jämförelsen ligger Team Unique bättre till än Marigold IceUnity.

I senaste VM förra våren på hemmaplan tog Rockettes VM-brons och Marigold IceUnity VM-silver.

Marigold IceUnity som är världens mest framgångsrika lag, har missat VM bara en gång tidigare, år 2016.