Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Kom på låtskrivarläger 27-29.3 - få bästa tipsen!

Inför musiktävlingen Melodi Grand Prix arrangeras ett låtskrivarläger för musikintresserade i årskurs 5-8.

*Uppdaterat 17.3.2020;
Med anledning av coronaviruset och Regeringens beslut om begränsning för arrangemang, har Lafo tillsammans med Yle och FSU tagit det tråkiga men nödvändiga beslutet om att inhibera MGP start-up lägret för 2020.

Istället för att hålla lägret på skolan i Lappfjärd kommer Lafo att ge alla som är anmälda till start-up lägret 2020 en möjlighet att skicka in sina låtbidrag i MP3 format. Text eller låtidé inspelad på telefon räcker bra. Filen skickas till oss på lafo@krs.fi senast torsdag 26.3 kl 19:00.

Lafos experter kommer att gå igenom materialet och hålla individuella möten online för att ge tips och råd till de deltagare som valt att sända in sina låtar. En avslutande gruppdiskussion hålls online på lördag eftermiddag. Vi beklagar ändringarna.

Den stora musiktävlingen MGP skiljer sig från andra musiktävlingar. Här tävlar man med egna låtar! Nu bjuds det på en fin möjlighet att få hjälp i låtskrivandet. Du får spela in i en riktig musikstudio, får jobba med proffs inom musikbranschen och får fina erfarenheter tillsammans med andra musikintresserade.

Lägret gäller alla i årskurs 5-8, både nybörjare och längre hunna. På lägret får du lära dig det du behöver för att komma steget vidare i musikvärlden. Skriv en låt, skapa musik och spela in låten i en riktig musikstudio. Demon kan du skicka in till årets MGP-tävling, om du så vill. Bidrag tas emot fram till 5.4.

Låtskrivarlägret MGP start-up 2020 arrangeras i Lappfjärd 27-29.3.2020 *ändrat till att hållas online, se ovan
i samarbete med Svenska Yle, Finlands Svenska Ungdomsförbund (FSU) och Lappfjärds folkhögskola (Lafo).

Lägret är helt gratis!

Du kan delta både som enskild artist/låtskrivare eller tillsammans med din grupp. Du kan komma med en färdig låtidé eller börja helt från noll. Det viktigaste är att du anmäler dig till låtskrivarlägret så fort som möjligt. Det finns bara plats för 30 deltagare.

Lägret pågår från fredag till söndag. Program, mat och övernattning är helt gratis. Sista anmälningsdag är måndag 23.3.2020.

All info om MGP start-up 2020 låtskrivarlägret

Anmälan till MGP start-up låtskrivarlägret i Lappfjärd 27-29.3.2020 - Anmälningen slutar 23.3!

Finalisterna för MGP 2019.
Av MGP finalisterna 2019 hade 5 artister gått på MGP start-up låtskrivarlägret. Alla hade trivts jättebra och fått mycket stöd på vägen. Finalisterna för MGP 2019. Bild: yle MGP Finland,MGP,Norsk Melodi Grand Prix,Loke Wikström

Till och från lägret

Transporten ordnar man själv från de flesta ställen, men i år finns det också en möjlighet att åka buss för de som kommer lfrån södra Finland. Ledare från FSU följer med på resan, som justeras efter behov. Även bussresan är gratis.

Preliminärt plockar bussen upp deltagare i Borgå, Helsingfors, Lojo och Åbo. Anmäl dig snarast till bussen genom att skicka ett mejl till mgp@fsu.fi, senast 23.3.2020. Samma mejladress gäller för frågor om bussresan.

Mer info om MGP start-up-bussen

Jontti Granbacka
MGP start-up låtskrivarläger 2020 gästas också av MGPs programledare Jontti Granbacka. Jontti Granbacka Bild: Yle/ Jaakko Vuorenmaa MGP

MGP sänder finalen med låtar som artisterna själva skrivit, direkt i Yle Fem och på Yle Arenan lördag 10 oktober.

Musiktävlingen är för dej som är 8-15 år. Skicka in ditt bidrag senast 5.4.2020.

Arrangörer för Melodi Grand Prix är Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f., Svenska Yle och Five Corners Production.

Du hittar oss här:
MGP på Yle Arenan
Instagram @ylemgp
Facebook MGP Melodi Grand Prix - YLE
Vi finns ockå på TikTok @ylemgp