Hoppa till huvudinnehåll

Lovisa Tor föll tungt: ”Det var tårar och bittra miner – nästa säsong blir vår tuffaste”

Spelare som står på huk i en ring.
Här tar Lovisa Tor sats inför matchen mot SB Vantaa tidigare under säsongen. Spelare som står på huk i en ring. Bild: Yle/Hedvig Sandell Lovisa Tor

Efter 22 säsonger i division ett och innebandyligan väntar nu Finlandsserien för Lovisas flaggskepp.

En som länge har levt och jobbat för innebandyn i Lovisa är Peter Tuominen. Han har verkat som lagledare för Lovisa Tor i 28 år.

Trots att lördagens bortamatch saknade betydelse - det blev klart att Lovisa Tor faller ur division ett redan dagen innan - var stämningen efter förlustmatchen tung.

KooVee vann med 12-5 i Tammerfors på lördagen.

Anhängarna gav aldrig upp

- Efter matchen så var det ganska mycket tårar och bittra miner i omklädningsrummet. Laget tog det hårdare än vad jag hade tänkt, säger Peter Tuominen. Hjärtat är så hårt med.

En hel busslast med anhängare var åter på plats för att heja på Lovisalaget.

- Det var fint då så många anhängare kom fastän det var klart att vi inte hålls i serien. Ändå kom de till Tammerfors och heja på oss.

Peter Tuominen
Peter Tuominen kan tänka sig ännu ett år till som lagledare. Peter Tuominen Bild: Yle/Fredrika Sundén Lovisa Tor,lagledare,peter tuominen

Själv hade Peter Tuominen tänkt lägga lagledarskapet på hyllan efter alla år, men en nattlig promenad fick honom att tänka om. Vissa löften om att sluta hade redan hunnit avge åt närstående.

- När jag kom hem på natten efter matchen gick jag ut med hunden och funderade. Efter 28 år kan man inte sluta så här, så mycket fint hat vi ändå gjort. Vi är en enda stor familj i Lovisa Tor.

Aldrig lätt att stiga

För att besöket i Finlandsserien ska bli kort gäller det att ha de centrala pusselbitarna i skick: anhängarna, sponsorerna och laget.

- Den här veckan ska vi ha ett snabbt möte och siktet är inställt på att snabbt stiga tillbaka till division ett.

Men lätt blir det kanske inte.

- Där finns några topplag och jag tror att det blir en hård serie, det är alltid svårt att stiga. Det gäller att bygga ett starkt lag. Så som jag ser det blir det den hårdaste och kanske tuffaste säsongen någonsin för Lovisa Tor.

Läs också