Hoppa till huvudinnehåll

Real Madrid slog Barcelona i El Clásico – 19-årig matchhjälte firade med att kopiera Cristiano Ronaldos målgest

Vinícius Júnior firar 1-0-målet.
19-åriga Vinícius Júnior blev matchhjälte Vinícius Júnior firar 1-0-målet. Bild: European Pressphoto Agency EPA/Juanjo Martin Real Madrid CF,Vinicius Júnior

Real Madrid tog serieledningen efter en 2-0 seger över Barcelona. Den blott 19-åriga brasilianaren Vinícius Júnior stod för öppningsmålet.

Real Madrid hade finbesök på VIP-läktaren, då numera Juventus-spelaren Cristiano Ronaldo hade rest till Madrid. Laget har spelat sju raka matcher utan seger och tog sin senaste seger i El Clásico sommaren 2017.

Ynglingens första mål i El Clásico

Trots Reals upprepade målchanser fick den drygt 78-tusen manna starka publiken vänta till den 71:a minuten, då den blott 19-åriga brasilianaren Vinícius Júnior pangade in bollen i mål, framspelad av Toni Kroos.

Publiken jublade och 19-åringen rusade ut mot sidlinjen, tittade upp mot VIP-läktaren och kopierade Cristiano Ronaldos målgest. Fullträffen var Vinícius fjärde ligamål i Real Madrid-tröjan och hans allra första i ett El Clásico.

Under slutsekunderna nätade sedan inbytta Mariano Diaz och slutsiffrorna stod 2-0 till Real Madrid, som nu med sina 56 poäng går om serieledaren Barcelona i tabellen.

Messi har inte hittat formen

Barcelonas stjärna Lionel Messi har inte lyckats hitta formen under den senaste tiden. Messi har inte nätat på bortaplan i sju raka matcher. En likadan svacka hade han senast mellan september 2006 och mars 2007.

Läs också