Hoppa till huvudinnehåll

Uppmanade brorsan att slå vad på sin egen transfer – nu stängs Daniel Sturridge av för resten av säsongen: ”De har missförstått”

Daniel Sturridge med Champions League-pokalen.
Daniel Sturridge med Champions League-pokalen. Daniel Sturridge med Champions League-pokalen. Bild: All Over Press Daniel Sturridge

Några sms har lett till att den tidigare Liverpool-anfallaren Daniel Sturridge går arbetslös och dessutom är avstängd i fyra månader. Anfallaren har nämligen fällts för att ha använt insiderinformation i samband med en eventuell transfer.

Fallet Daniel Sturridge verkar ha nått sitt kulmen. Engelska FA meddelade enligt bland andra BBC på måndagen att den tidigare landslagsforwarden stängs av i hela fyra månader för att ha brutit mot förbundets etiska regler.

Sturridge stängdes ursprungligen av i sex veckor till följd av härvan, men domen överklagades av FA direkt.

– Fifa har godkänt domen och den är i kraft världen runt, meddelade FA enligt The Guardian.

Ett fall, som enligt Sturridge själv är något som FA ”gjort en för stor sak av” och som ”de har missförstått”.

Det hela grundar sig i vad som hände i januari 2018, då Sturridge var på väg på lån från Liverpool för resten av den då pågående säsongen. Sturridge ryktades vara aktuell för bland andra Inter Milano och Sevilla – och det visade sig att han var ytterst nära att flytta till den spanska klubben.

Fick lämna turkiska klubben tidigare på måndagen

Enligt The Guardian ska Daniel Sturridge då ha uppmanat sin bror Leon ”att slå vad på att transfern blir av” – något som brodern ändå aldrig gjorde. Transfern föll ändå samman och Sturridge gick istället över till West Brom för resten av säsongen.

Enligt tidningen ska olika vadslagningsbyråer vägrat att ta emot upp till 20 000 pund spelade på Sturridges eventuella transfer.

En annan släkting ska ändå enligt The Guardian ha förlorat hela 10 000 brittiska pund då han satte sina pengar på att Sturridge skulle ha gått över till Inter.

Sturridge spelade för Liverpool ännu säsongen 2018/19 och vann också Champions League med klubben. På sommaren gick han över till turkiska Trabzonspor – som tidigare på måndagen meddelade att man rivit brittens kontrakt.

– Vi tackar Daniel Sturridge för insatserna i klubben och önskar honom lycka till i framtiden, skrev klubben på Twitter.

Sturridge har också spelat för Manchester City och Chelsea i Premier League.

Det är inte den första gången som FA tar till hårdhandskarna när det gäller vadslagning. För två år sedan tvingades den 45-årige målvakten Wayne Shaw lämna sitt Sutton United då han tolkades ha missbrukat insiderinformation i samband med ett möte mot Arsenal.