Hoppa till huvudinnehåll

Walter och Edward spelar Peter Pan på Raseborgs sommarteater

Bild på Walter Wilkman och Edward Friis.
Walter Wilkman och Edward Friis delar på huvudrollen som Peter Pan på Raseborgs sommarteater. Bild på Walter Wilkman och Edward Friis. Bild: Chris Senn Raseborg,Västnyland,raseborgs sommarteater 2020

Rollbesättningen i Raseborgs sommarteaters pjäs Peter Pan är nu klar. Rollen som Peter Pan delas av tolvåriga Edward Friis från Antskog och elvaåriga Walter Wilkman från Ingå.

Båda står första gången på Raseborgsscenen och de kommer att spela huvudrollen tio gånger var.

Karri Kaksonen från Esbo spelar rollen som Kapten Krok. Det är också första gången han står på scenen i Raseborg.

Kaksonen har teatererfarenheter från Fallåker i Esbo och teaterföreningen Rampfeber i Vanda, som han har varit med och grundat.

Många debutanter

Totalt 25 amatörskådespelare deltar familjemusikalen. Av dem är en stor del med för första gången. Regissör är Riddo Ridberg från Pargas.

Pjäsen baserar sig på J.M. Barries bok om pojken Peter Pan som inte vill bli stor. Den är dramatiserad av Anna Simberg och Sven Sid på basen av J.P. Westrups översättning.

Sångtexterna är gjorda av Lars Huldén och musiken av Sven Sid och Mika Siekkinen. Manus är bearbetat och anpassat för Raseborgs utescen.

Ensemblen på Raseborgs sommarteater 2020.
Totalt 25 amatörskådespelare är med i sommarens familjemusikal. Ensemblen på Raseborgs sommarteater 2020. Bild: Chris Senn Raseborg,Västnyland,raseborgs sommarteater

Familjemusikalen Peter Pan har premiär den 25 juni och det ges totalt 20 föreställningar.

Den 23 juli ges en syntolkad föreställning och den 2 augusti en teckentolkad förställning.