Hoppa till huvudinnehåll

Arton vill bli intern controller i Raseborg

En spargris med glasögon står på ett bord. I förgrunden bland annat högar med slantar och en kalkylator.
Närmare tjugo vill analysera och göra ekonomiska prognoser samt hålla stadens ledning på kartan vad gäller Raseborgs ekonomi. En spargris med glasögon står på ett bord. I förgrunden bland annat högar med slantar och en kalkylator. Bild: Andrey Popov Spargris,Sparbössa,ekonomi,kommunal ekonomi,statsekonomi,pengar

Totalt 18 personer har sökt det tidsbundna jobbet som intern controller i Raseborg. Sju nya har sökt, två har dragit sig ur.

Från början söktes jobbet av 13 personer, men två av dem har dragit tillbaka sina ansökningar.

Ansökningstiden förlängdes med motiveringen att staden ville få en bredare kompetens. I andra omgången sökte ytterligare sju jobbet som intern controller.

Valet sker tidigast i mars

De sju nya är Fred Eklund, ekonomie magister från Raseborg, Jari Fridman, ekonomie magister från Tammerfors, Kristian Lehtinen, ekonomie kandidat från Esbo, Jouni Loisa, diplomingenjör från Salo, Pernilla Rehn, tradenom från Raseborg, Sisko Virtanen, ekonomie kandidat från Esbo och Sarah Wikman, merkonom från Raseborg.

De som sökt tidigare och vars ansökningar fortfarande gäller är Tom Enberg, politices magister från Hangö, Johan Holmberg, ekonomie magister från Esbo, Sigfrid Karlsson, ekonomie magister från Esbo, Johan Mattson, ekonomie magister från Helsingfors, Niko Nyberg ekonomie kandidat från Raseborg, Jörgen Nyman, ekonomie magister från Raseborg, Pia Oksanen pedagogie magister från Åbo, Salla Palonen, ekonomie magister från Raseborg, Jussi Pietinalho, diplomingenjör och politices magister från Raseborg, Juha-Pentti Rautlahti, ekonomie kandidat från Raseborg och Tom Ståhlberg, ekonomie magister från Grankulla.

Stadsdirektör Ragnar Lundqvist tippar att valet sker tidigast i slutet av mars.

Tjänsten som intern controller besätts för fem år.

Enligt arbetsplatsannonsen ska personen ifråga utveckla stadens interna kontroll, stöda processutveckling samt finansiering och riskhantering.

Nuvarande stadskamrer Thomas Karlsson går i pension i augusti men har i praktiken bara några arbetsdagar kvar.