Hoppa till huvudinnehåll

Pekka Rinne utbytt efter blytung start på tredje period mot Edmonton – ny bottennotering för veteranmålvakten: ”Nu får det vara nog”

Åtta insläppta mål på 50 minuter, fem i början av den sista perioden. Det var verkligen inte Pekka Rinnes kväll mot Edmonton Oilers och så många mål har han aldrig tidigare släppt in i en och samma NHL-match.

Pekka Rinne har fått finna sig i en backup-roll till Juuse Saros den senaste tiden. I nattens möte med Edmonton gjorde han sin femte start på en månad och det blev en match som han säkert snabbt vill glömma.

Rinne släppte in tre puckar i de två första perioderna men i början av den sista rasade allt för veteranen. Edmonton gick från 3–3 till 8–3 på drygt fem minuter och Rinne fick lämna kassen.

– Vid det sista målet kände jag att nu får det vara nog, säger Nashvilles tränare John Hynes på presskonferensen efter matchen.

Åtta insläppta mål i en och samma match är ny bottennotering för Pekka Rinne, tidigare har han släppt in sju puckar som mest.

Speciellt Connor McDavids 4–3-mål såg inte otagbart ut för Rinne. McDavid dumpade en puck mot mål som slank in bakom finländaren. Efter matchen valde Rinne att nobba mediernas frågor.

– Vi lämnade honom helt ensam i matchen och det är inte bra. Vi måste spela betydlig bättre och det här var inte roligt för honom, säger lagkaptenen Roman Josi.

Pekka Rinne släpper in en puck mot Edmonton.
Pekka Rinne släpper in en puck mot Edmonton. Bild: AFP / Lehtikuva ishockey,NHL,Pekka Rinne

Fyra mål av Leon Draisaitl

Poängligaledaren Leon Draisaitl var matchens gigant för Edmonton. Han gjorde ett mål i den första perioden och ytterligare tre i den sista akten.

– Det känns alltid bra att göra fyra mål. Jag fick bra passningar av mina kedjekamrater och de gjorde det lätt för mig.

– Den här typen av matcher hör inte till vanligheten. Pucken studsade vår väg och det var en viktig seger, säger Draisaitl.

Draisaitl har varit glödhet den senaste tiden och gjort fjorton mål på de tolv senaste matcherna. Tysken har en stor ledning i poängligan, han har gjort 107 poäng medan lagkamraten McDavid står på 94 pinnar.

Resultat:

Detroit – Colorado 1–2
DET: Filppula 0+0, +/-0, 16:25
COL: Donskoi 0+0, +/-0, 15:46

Nashville – Edmonton 3–8
NSH: Granlund 0+1, -1, 17:04
NSH: Rinne 23/31 räddningar (utbytt 49:55)
NSH: Saros 4/4 räddningar

Bildkälla: Viasat