Hoppa till huvudinnehåll

Jakobstadsparet får kanske åka hem från karantänhotellet på Teneriffa – rykte om fler smittade på hotellet

Peter Furu och Lena Smeds-Furu i karantän på sitt hotell på Teneriffa.
Peter Furu och Lena Smeds-Furu i karantän på sitt hotell på Teneriffa. Peter Furu och Lena Smeds-Furu i karantän på sitt hotell på Teneriffa. Bild: Privat Teneriffa,Peter Furu

På onsdag såg framtiden lite ljusare ut för Jakobstadsborna som hålls i karantän på sitt hotell på Teneriffa. Paret har nu fått testa sig för coronaviruset och om de är friska får de flyga hem.

Lena Smeds-Furu och Peter Furu sitter sen en dryg vecka i karantän på ett hotell på Teneriffa efter att fyra italienska hotellgäster insjuknat i coronavisruset.

Lena Smeds-Furu berättar att ett hundratal gäster har fått lämna hotellet. När Yle Österbotten når henne på onsdag eftermiddag ser det ut som att också paret Furu ska få åka hem.

- I går ringde de från finska konsulatet i Madrid och sa att de försöker ordna så att vi skulle kunna bli testade. Om vi testar negativt skulle vi få åka hem, säger Lena Smeds-Furu.

Eventuellt nytt sjukdomsfall

För att de ska få göra ett coronatest måste de ha bokat flygbiljetter hem. Efter ett negativt coronatest måste man lämna hotellet inom 24 timmar. Paret har bokat om sina flygbiljetter till klockan 23.00 på torsdag kväll och därför ska de coronatestas på onsdag kväll.

Hotellgäster bär ansiktsmask.
Hotellgäster bär ansiktsmask. Bild: Privat Teneriffa,karantän

Lena Smeds-Furu berättar att det på onsdagen florerade rykten på hotellet om att en till person skulle ha testat positivt för corona. Hon är rädd för att karantänen förlängs om ryktet stämmer.

Personen hör inte till samma grupp som de smittade italienarna och hen har rört sig fritt på området.

- Risken för att det är många fler som är smittade är ju större nu. Så vi vill gärna hem nu.

Både Lena Smeds-Furu och hennes man mår bra och har inga symtom på coronasmitta.

Blev testade på onsdag kväll

Några timmar senare har Lena Smeds-Furu och hennes man ännu större orsak att glädjas. Löftet från konsulatet höll och paret har genomgått coronatest.

- Nu har vi blivit testade. Så nu hoppas vi på negativa resultat och tillåtelse att åka hem.

Artikeln uppdaterad klockan 21:18 med uppgifter om att paret har fått genomgå coronatest.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten